Pep Bou prepararà el seu proper espectacle a Corró d’Amunt

El projecte es preestrenarà a finals d'any a l'Auditori de Bellavista

Cultura

les Franqueses

L’artista granollerí Pep Bou prepararà el seu proper espectacle de bombolles, Bloop, a la sala gran de les Antigues Escoles de Corró d’Amunt després d’haver signat dimarts un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de les Franqueses, que li cedeix l’espai a ell i a la seva companyia durant les properes setmanes.

“Estem encantats d’assajar a Corró d’Amunt perquè és una bona oportunitat de treballar en un espai adequat, que també ens permet arrelar-nos-hi. A més, el poble té un entorn favorable per als assajos, que requereixen una temperatura molt concreta, una bona humitat i que no hi hagi corrent d’aire”, va assegurar Bou, que fa 15 anys que viu a Corró d’Amunt, en l’acte de signatura del conveni.  

De retruc, la sessió de la sala ha estat el primer pas del poble franquesí per començar a crear sinèrgies amb un artista de renom internacional i únic en la seva especialitat: “És una bona manera tan de fomentar la cultura del nostre país com de situar les Franqueses al mapa”, va apuntar Marina Ginestí, regidora de Cultura.

Com a part de l’intercanvi, la preestrena de Bloop tindrà lloc a l’Auditori de Bellavista en una data encara per determinar, però que l’artista ja ha avançat que serà a finals d’any: “per treballar amb les bombolles cal paciència, estar atent i jugar”. De moment, Bou ha explicat que serà un espectacle amb tres actors i dos personatges, “un més materialista i un altre més poètic. Tots dos xoquen i sorgeix un conflicte, que acaba transformant-se gràcies al viatge amb les bombolles”, deia. Bou preveu estrenar oficialment l’espectacle durant l’any 2019.

A més de la cessió de l’espai i de la preestrena de Bloop a l’autiditori de Bellavista, al llarg dels propers mesos les Franqueses acollirà una xerrada sobre la trajectòria artística de Bou. El consistori també s’ha compromès a intentar implicar les escoles del municipi en el projecte.

‘El Circ Cric de les Franqueses’
Durant l’acte de signatura del conveni entre l’Ajuntament de les Franqueses i Pep Bou, l’artista va proposar crear un espai fix al municipi per als seus assajos. “Podria ser un espai amb exposicions de la trajectòria artística, amb tallers de bombolles, visites escolars i un espai de creació per tal de fer participar la gent en el projecte i deixar un llegat a les generacions futures. Hi ha un públic potent que necessita espectacles i despertar els sentits”, va assenyalar Bou.

L’alcalde, Francesc Colomé, no va trigar en recollir el guant: “M’agrada la idea, comencem-la a madurar. Si ara pensem en el Circ Cric, tothom pensa en Sant Esteve de Palautordera. En un futur no gaire llunyà, això també hauria de passar amb Pep Bou i les Franqueses”, va assegurar.

Edicions locals