Desmantellen un cultiu de marihuana de 1.750 plantes a una casa de Canovelles

La policia ha detingut la llogatera de l'immoble per delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

Societat

Canovelles

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Canovelles han desmantellat una plantació 'indoor' de marihuana ubicada en una casa unifamiliar d'aquesta població. L'actuació, que s'emmarca en un operació policial anomenada Belulla, ha permès detenir la llogatera d'aquest habitatge com a presumpta autora de delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Les investigacions es van iniciar a finals de 2017 després d'obtenir informacions que apuntaven que un habitatge de la localitat pogués ubicar aquesta plantació. Un cop obtinguts els suficients indicis es va dur a terme un registre -ordenat pel Jutjat en funcions de guàrdia de Granollers- que va confirmar l'existència d'una zona de cultiu amb 1.756 plantes en diferents estats de creixement. La instal·lació comptava amb potents bombetes de llum, material elèctric i electrònic, sistemes de regadiu i de ventilació. En el registre també es van intervenir 1.300 euros en efectiu. Fonts policials han revelat que l'habitatge es subministrava d'energia per mitjà d'una connexió il·legal de fluid elèctric. A més, a l'exterior disposava de diversos compressors d'aire condicionat industrials en constantment en funcionament.

L'accés a la plantació havia estat ocultat darrera diversos mobles que dificultaven la seva localització. Estava dividida en quatre zones, una situada al soterrani i tres més en un nivell inferior al qual s'hi arribava a través d'una escala i un petit túnel.

La policia ha detingut la responsable de la plantació i llogatera de l'immoble, de 29 anys, com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. L'arrestada va passar a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Granollers.

Edicions locals