La Fira de la Botifarra amplia l'espai de restauració

El certamen gastronòmic de la Garriga comptarà amb una cinquantena de parades

Economia

la Garriga

La setena Fira de la Botifarra de la Garriga, que se celebrarà del 2 al 4 de març, amplia l’espai de restauració al centre de la plaça de l’Església per acollir l’espai gastronòmic i l’espai cansalader, i on també es faran demostracions i activitats com la calderada termal o el taller de fer botifarres.

Divendres al vespre es farà la inauguració amb Xavi Cazorla i la presentació dels plats de l’espai gastronòmic acompanyats d’un maridatge amb vins de proximitat, amb en Pep i la Salut, els personatges cansaladers de la Garriga.

 

La jornada comptarà amb una cinquantena de parades entre les quals hi haurà les dels cansaladers locals que oferiran degustacions del producte en totes les seves varietats: crua, cuita, negra, d’ou, de bolets, de ceba, d’escalivada... Durant els dies de la fira, el comerç del poble tindrà oberts els seus establiments i l’Associació Agrària de la Garriga acompanyada de productors de proximitat oferiran olis, mel, diferents formatges, melmelades i altres productes artesans.

 

Organitzada per l’Ajuntament, la cita ja consolidada en el panorama català, permet descobrir, també,  els principals atractius turístics del municipi. A més, s’acompanya d’una àmplia agenda d’activitats que dissabte començarà amb el taller d’art Fes el porquet, de 10 a 14 h, (que es repetirà a la tarda, de 18 a 20 h) i la Calderada Termal, que es cuinarà de 10 a 13 h amb botifarra i aigua termal, a càrrec d’Àlex Miquel. També hi participarà la Coral Aliança i la colla gegantera amb actes de dinamització durant el cap de setmana.

 

L’activitat estrella, però, serà la Mostra Gastronòmica local a la carpa central, on es podrà tastar la selecció de plats elaborats pels restauradors locals, dissabte de 12 a 16 h i de 20 a 23 h, i diumenge, de 12 a 16 h.

 

A més, el Centre de Visitants, amb la col·laboració dels Cansaladers de la Garriga, organitza visites amb tast a diferents espais –la doma, el refugi antiaeri i les cases modernistes– (5 euros).

 

D’altra banda, fins al 4 de març una vintena de restaurants de la Garriga participaran de la Setmana Gastronòmica amb motiu de la Fira de la Botifarra.

 

Edicions locals