Arrenca una setmana molt freda que deixarà neu en cotes baixes

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de possibles nevades aquest dilluns i dimarts a la tarda al Vallès Oriental

Societat

Segons les previsions meteorològiques, a partir d'aquest dilluns a la tarda entrarà una bossa d'aire fred que comportarà una baixada important de temperatures. Aquest escenari coincidirà amb l'arribada d'un front amb precipitacions que podria deixar nevades generals i en cotes molt baixes, fins i tot per sota dels 200 metres.

L'arribada d'aquest front fred farà que entre dimarts i dimecres hi hagi un episodi de neu extens i generalitzat, amb una cota que podria baixar fins a nivell de mar. Els gruixos acumulats en tot l’episodi podran ser d’entre 0 i 5 cm a punts del litoral, entre 5 i 15 cm al prelitoral i a la depressió central i entre 15 i 30 cm al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud. La cota de neu pujarà a partir de dimecres a migdia, i dijous les precipitacions en forma de neu s’aniran restringint al Pirineu i Prepirineu.
 
A més, dimarts i dimecres seran dies molt freds, tant de dia com de nit, amb glaçades que seran febles i puntuals a punts del litoral i entre moderades i fortes a l’interior. Davant d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès preavisos de Situació Meteorològica de Perill per neu i fred per dimarts i dimecres.

Protecció Civil fa una crida a extremar les precaucions i a estar atents a les informacions de l'estat de la xarxa viària.

 

 

Edicions locals