La neu torna a emblanquinar el Vallès Oriental a l'espera d'un altre episodi més intens

La nit de dilluns a dimarts s'ha restringit el pas de camions per la C-17 a partir de la Garriga i per l'AP-7 a partir de Granollers

Societat

La nevada de dilluns al vespre va afectar diversos punts de la xarxa viària de la comarca. Entre d'altres, un tram de 48 quilòmetres de l'autopista AP-7 entre Granollers i Maçanet de la Selva van veure's afectats per la neu i les plaques de gel, motiu pel qual es va restringir el pas de camions de mercaderies perilloses per aquest tram. 

També es va restringir la circulació de camions per la C-17 a partir de la Garriga i en direcció a Osona, on la nevada va deixar gruixos més importants i la circulació es va fer més complicada, especialment a partir de Tona, on un accident va obligar a tallar la carretera en sentit nord. I la carretera BV-5114 de Campins a Santa Fe del Montseny, on aquest dimarts encara calien cadenes per circular-hi.

 

Durant la nit, Protecció Civil ha dut a terme tasques preventives de senyalització de zones de risc i l'abocament de sal a les carreteres i vies més transitades. Amb tot, no hi ha hagut una afectació generalitzada més enllà de les teulades i els paisatges emblanquinats.

 

La nevada es preveu que es repeteixi i s'intensifiqui aquest dimarts al vespre i que els gruixos siguin més importants a tota la comarca. Els cossos de seguretat i Protecció Civil recomanen extremar les precaucions en els desplaçaments de dimarts i dimecres i aconsellen als veïns d'urbanitzacions i zones aïllades que hagin de fer desplaçaments que deixin els vehicles el més a prop de les vies i carreteres principals.

 

Edicions locals