La neu deixa gruixos d'entre 5 i 10 centímetres a bona part de la comarca

El Servei Meteorològic de Catalunya confirma que nevarà fins al migdia i progressivament arribarà la pluja

Societat

Gruixos d'entre 5 i 10 centímetres a bona part dels municipis de la comarca. Aquest és el balanç de la nevada que aquesta matinada i matí de dimecres ha caigut al Vallès Oriental. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu encara més neu a la comarca com a mínim fins a la tarda, quan el que cauria seria aiguaneu i, progressivament, pluja. 

Finalment els pronòstics s'han complert i les precipitacions de neu generalitzades han arribat al Vallès Oriental aquesta nit, i a la majoria de municipis –a partir de 100 metres– ha agafat a partir de la matinada. 

 

Davant la nevada, molts municipis de la comarca han activat els plans locals d'emergències en paral·lel al Neucat, activat per Protecció Civil arreu del territori i que ha comportat, entre d'altres, la restricció de de circulació de camions de gran tonatge per les principals carreteres.

 

Protecció Civil i Policia Local estan en fase d'alerta i en algunes poblacions han tallat al trànsit alguns carrers que podrien arribar a resultar perillosos, tot i que els talls no afecten cap de les vies principals. Igualment, mentre duri la nevada, es continuarà abocant sal a diferents indrets per evitar que es creïn plaques de gel, tant a la calçada coma  les voreres.

 

Pel que fa als centres escolars, la majoria estan oberts i ofereixen serveis mínims, si bé han estat suspeses totes les línies d etransport escolar que depenen del Consell Comarcal.

 

Edicions locals