L'Ametlla col·locarà divendres la primera pedra de la passera sobre la C-17

L’acte tindrà lloc divendres (13 h) i comptarà amb la presència del conseller de Territori Josep Rull

Societat

Ametlla del Vallès

El proper dijous 9 de març, a l’aparcament del Centre Comercial Sant Jordi de l'Ametlla, tindrà lloc l’acte de col·locació de la primera pedra de les obres de la passera que comunicarà el centre del poble amb el barri de Pinar de Rosanes i el centre comercial. L'acte (13 h) comptarà amb les intervencions de l'alcalde de l'Ametlla, Andreu González, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Les obres de la passera varen començar a finals de gener, i està previst que finalitzin a principis de juny. S’han licitat per un import de 612.109 euros (IVA inclòs), amb una subvenció de 215.000 euros de la Diputació de Barcelona.

 

Aquesta actuació s’ha plantejat considerant la màxima brevetat en l’execució in situ, mitjançant la prefabricació dels diferents elements que conformen l’estructura. Això es deu a la necessitat de tallar, el menys temps possible, la circulació de les diferents vies confrontants.

 

La passera es resol amb dos arcs metàl·lics d’uns 57 metres de llum que suporten una plataforma superior o passarel·la per a vianants, a la qual s’hi accedeix des de dos nuclis de comunicació verticals situats als extrems de l’estructura, amb sengles escales i ascensors amb suficient amplada com per a encabir-hi una bicicleta.

 

És un dels projectes estratègics de l'equip de govern que encapçala l'alcalde Andreu González, atès que permetrà superar la barrera que significa l’autovia C17 connectant el barri de Pinar i Rosanes i el Centre Comercial Sant Jordi amb el nucli urbà, afavorint, alhora, la mobilitat sostenible, atès que es podrà prescindir del cotxe per accedir a aquesta zona.  

 

Edicions locals