La Policia Local de Montornès incorpora càmeres als uniformes

Un agent de cada patrulla durà el dispositiu, que només podrà utilitzar d'acord amb un protocol elaborat per la mateixa Policia Local

Societat

Montornès del Vallès

La Policia Local de Montornès ha obtingut l'autorització del Departament d'Interior de la Generalitat per incorporar càmeres als uniformes. Els dispositius es podran utilitzar en els casos en què hi hagi risc per als agents o per a terceres persones.

La comissió de control dels dispositius de videovigilància de Catalunya ha autoritzat la Policia Local de Montornès a dur càmeres als uniformes. L'ús d'aquest sistema permetrà incrementar el grau de protecció de la ciutadania durant les actuacions policials i, alhora, protegir els agents i evitar la tergiversació de les seves actuacions o l'ús d'imatges manipulades enregistrades amb telèfons mòbils.

Segons fonts municipals, com a mínim un agent de cada patrulla durà el dispositiu, que només podrà utilitzar d'acord amb els criteris inclosos en un protocol elaborat per la mateixa Policia Local. Entre les limitacions d'ús hi ha el fet que només es podran utilitzar en les situacions de risc per als agents o per a terceres persones, en la seva vida o integritat física o danys en els béns públics.

 

Edicions locals