Les Franqueses reprèn les obres del Centre Cultural de Corró d'Avall després de vuit anys

L’Ajuntament es va replantejar els anys 2013 i 2014 els usos de l’edifici, que ara acollirà un CAP, una biblioteca i una pista esportiva

Societat

les Franqueses

Les Franqueses comptarà en el termini d’un any amb un nou equipament amb diversos usos. El projecte del Centre Cultural de Corró d’Avall, pensat inicialment com a teatre auditori, es transformarà en una nova biblioteca, un pavelló poliesportiu i acollirà el centre d’atenció primària situat actualment a l’edifici de l’Ajuntament. L’edifici també comptarà amb una zona de bar.

Els operaris de Construccions Calaf SLU han començat aquest dilluns la remodelació de l'estructura que havia d'acollir inicialment un teatre auditori i un centre cultural a Corró d'Avall, un equipament que va quedar a mig construir el 2010 i que ara es convertirà en un nou equipament amb un CAP, una biblioteca i una pista esportiva. 

 

Es tracta d'un edifici de 5.279 m2 a mig construir que té les particions i l’estructura feta per l’antiga adjudicatària de l’obra, Sacyr SAU, que va aturar la construcció el 2010 amb el 37,9% de l'obra executada. Posteriorment l'Ajuntament es va replantejar el projecte i la idoneïtat dels usos de l’edifici i mitjançant un procés participatiu els anys 2013 i 2014 va establir que l'espai tindria usos sociosanitaris, culturals i esportius.

 

El nou equipament comptarà amb un pavelló poliesportiu que estarà situat a la planta baixa i tindrà una superfície de 1.053 m2. Constarà d’una pista esportiva multiusos, una zona de grades, vestidors i magatzem.

 

 

Al primer pis hi haurà una biblioteca.  Tindrà 1.267 m2 de planta i constarà d’una zona d’acollida amb l’accés per al públic i un espai polivalent de 120 m2. També inclourà dues àrees de lectura diferenciades, la general i la infantil, un espai de treball intern amb despatxos i altres serveis i zones logístiques.

 

 

D'altra banda, l'equipament també tindrà un espai destinat al nou centre d'atenció primària (CAP) de Corró d’Avall. Tindrà una superfície de 876 m2 i constarà d’espais diferenciats per la recepció, l’administració, les àrees de medicina general i de pediatria, una zona polivalent, una aula d’educació sanitària i formació i diversos espais per al personal i els serveis interns.

 

A més, a la planta baixa també s’hi habilitarà una zona de cafeteria per a donar servei a tot l’edifici. La zona exterior, qualificada com a zona verda, quedarà de moment sense urbanitzar a manca d’adjudicar-ne l’obra. El pressupost total de l’obra és de 4.527.200 euros i el termini d’execució serà de 12 mesos.

 

Edicions locals