El Viver de Bell-lloc recapta fons per reformar i adaptar una nova llar residència a Cardedeu

La nova Llar Residència és l’actual habitatge de la Lluïsa Oller, iniciadora del projecte Viver de Bell-lloc, i acollirà 12 persones

Societat

Cardedeu

La Fundació Lluïsa Oller, promotora de la Fundació Viver de Bell-lloc i centrada en l’assistència i la inserció social de les persones en risc d’exclusió social, especialment les que tenen discapacitat intel·lectual i/o algun tipus de trastorn sever de salut mental, reformarà i adaptarà una nova llar residència a Cardedeu que donarà servei a una dotzena de persones.

La nova Llar Residència de la fundació, que serà l'actual habitatge de Lluïsa Oller, promotora de la Fundació Viver de Bell-lloc, acollirà 12 persones, i també pretén ser un espai on es promogui la seva autonomia i les seves relacions socials i interpersonals. D'aquesta manera, l’entitat acollirà un total de 28 persones en les seves dues llars.

 

La reforma i adaptació consisteix en transformar l’actual habitatge perquè disposi de 10 dormitoris; 4 banys; sala d’estar i menjador. Per dur a terme aquesta reforma es necessiten 200.000 euros, dels quals, de moment, la Fundación Once n'ha aportat 100.000 i la Diputació de Barcelona 70.000. L’entitat ha posat en marxa una campanya de crowdfunding a la plataforma migranodearena.org per aconseguir recaptar 6.000 euros, dels quals ja se n’han aconseguit més de 1.200 gràcies a les aportacions de particulars. Tothom qui vulgui pot col·laborar-hi a partir d’1 euro i totes les donacions que es facin a l’entitat fins a 150 euros desgraven un 75%, i dels 150 € en endavant un 30% a la declaració de la renda. 

 

Un 0,48% de la població del Vallès Oriental té discapacitat intel·lectual, i moltes d’aquestes persones necessiten un lloc de residència alternatiu. Actualment l’entitat ja compta amb una Llar Residència, ubicada a Cardedeu i on viuen 16 persones. Aquest és un servei que dóna atenció integral els 365 dies de l’any, amb l’objectiu general d’oferir un espai de residència que potenciï un procés socialitzador el més normalitzat possible.

 

El servei també potencia les capacitats d’autonomia personal a través d’una dinàmica integradora que promogui l’adquisició de responsabilitats i hàbits de conducta; fomenta les relacions interpersonals dins i fora de la residència i promou la integració en l’entorn comunitari, participant en activitats de la vida social i cultural.

 

L’entitat també ofereix el Servei de Vida Independent per donar suport a la persona perquè pugui viure d’una manera autònoma a la pròpia llar.

 

Edicions locals