Detingut un home que obligava el seu germà menor d'edat a fer-se passar per sordmut per robar

Els Mossos vinculen algunes d'aquestes actuacions delictives a Mollet

Societat

Mollet del Vallès

Els Mossos van detenir l'1 de març un jove de 25 anys i el seu germà menor d’edat com a presumptes autors de 22 delictes de furt i estafa. El germà gran està acusat d'obligar el menor de fer-se passar per sordmut, demanar diners i robar. Alguns d'aquests fets estan vinculats amb Mollet.

Altres llocs on actuaven tots dos, de nacionalitat romanesa i amb residència a Barcelona, eren els districtes barcelonins de Nou Barris i Horta-Guinardó, Cerdanyola del Vallès, Mataró, Badalona o Sant Feliu de Guíxols.

La investigació es va iniciar a principis de desembre quan els agents van detectar la presència al districte de Nou Barris de Barcelona d’un noi jove que simulava pertànyer a una associació de sordmuts fictícia per a la qual demanava una ajuda econòmica i, després de distreure les víctimes, els robava telèfons mòbils i carteres. El lloc principal dels delictes eren establiments comercials, bars o restaurants. Per donar veracitat a la seva condició d’integrant de l’associació duia una carpeta amb un document fals per generar confiança a les víctimes.

Els Mossos van poder identificar el presumpte autor dels furts, un menor que residia al districte de Nou Barris, i posteriorment van constatar, tal com sospitaven, que anava sempre acompanyat d’un major d'edat quan cometia els furts. La investigació va permetre establir que aquest home s’enduia cada dia el menor a diversos punts de Catalunya per a cometre els furts amb la mateixa metodologia, i per a fer-ho utilitzaven fins a tres vehicles diferents per als desplaçaments.

A principis de mes els van detenir a Sant Adrià del Besòs, mentre buscaven comerços on cometre nous robatoris. En el moment de la detenció, el major d’edat, que tenia dues ordres de detenció judicials per delictes de furt, es va identificar als agents amb una identitat falsa, quan en realitat es tractava del germà gran del menor.

El mateix dia els investigadors van fer l’entrada i escorcoll al domicili que els detinguts tenien al districte de Nou Barris de Barcelona i on van localitzar 1.000 euros, sis telèfons mòbils i dues joies procedents dels robatoris, a banda de documentació que s’està estudiant i que podria ser falsificada. Tot el material intervingut estava en poder del germà major d’edat, fet que demostrava que induïa el menor, que no estava escolaritzat, a cometre els delictes.

El menor d’edat va passar a disposició de Fiscalia de Menors després de la detenció i es va determinar l’ingrés en un centre de protecció. L’altre germà, major d’edat, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat.

Edicions locals