Vilanova protagonitza un programa pilot de televisió sobre els processos d'independència

Els periodistes Lluís Vilaró, Cristina Torra i Abel Castilla han encetat una campanya de micromecenatge a Verkami per produir noves entregues d''En procés'

Societat

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès ha estat el municipi protagonista del programa pilot del projecte televisiu En procés, una proposta audiovisual dels periodistes Lluís Vilaró, Cristina Torra i Abel Castilla que pretén repassar els processos d'independència que des del restabliment de la democràcia s'han produït a municipis catalans.

Han estat processos molt diversos i s’han fet via referèndum, via unilateral o via amistosa amb l’altra part implicada. També s’han produït processos fallits o processos que encara ara estan en curs. Alguns d’aquests pobles són Vilanova del Vallès, Badia del Vallès, Bellaterra, Salou, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Medinyà, Salt, Sarrià de Ter o Sant Miquel de Balenyà, entre d’altres.

 

L’objectiu del projecte de televisió En procés és descobrir les diferents fórmules de la independència sense haver de sortir de Catalunya. El programa s’emetrà on line a través del lloc web www.enproces.cat i a través de les xarxes socials del programa.

 

Per poder produir nous capítols, els impulsors del programa han iniciat una campanya de micromecenatge a través de Verkami per aconseguir els fons necessaris per fer una primera temporada de tres capítols, on s’explicaran tres processos d’independència diferents. Les aportacions van dels 10 euros als 500 euros segons les recompenses. L’import que es demana servirà únicament per cobrir les despeses.

 

El programa pilot sobre Vilanova del Vallès, que l'any 1983 es va independitzar de Montornès i de la Roca, s’emetrà en tres capítols diferents durant la campanya de finançament de Verkami. El primer capítol s’estrenarà dimecres vinent. El segon s’emetrà el 25 de març i el tercer el 3 d’abril.

Edicions locals