El Mercat de l'olla de Caldes incorpora el puenting a Can Rius

L'olla més gran de Catalunya servirà per bullir cigrons amb aigua termal i llenya

Economia

Caldes de Montbui

El Mercat de l'olla i la caldera, que se celebrarà el cap de setmana a Caldes de Montbui, arriba a la desena edició amb una novetat, L'anada d'olla de la fira, que consistirà amb la pràctica de puenting des del pont de Can Rius.

Aixi, el centre històric –excepte la plaça de la Font del Lleó, en obres– acollirà un centenar de parades i activitats d'aquesta cita gastronòmica. En aquesta edició, es cuinaran llenties en les calderes i cigrons en l'olla més gran de Catalunya –de 1.600 litres de capacitat–, amb aigua termal i llenya. Tot plegat acompanyat de botifarra calderina.

Durant el mercat també podreu gaudir i participar en els tallers familiars i espectacles infantils de temàtica gastronòmica o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades Tastaolletes.

En el cas del puenting, els salts es faran dissabte de les 10.30h a les 14.30h i de les 16.30 a les 18.30 h, i diumenge de 10.30 h a les 14.30 h i la venda de tiquets es farà anticipada, al Museu Thermalia, per 10 euros.

A més, el programa repeteix la campanya gastronòmica Se'ns en va olla!, en què cada restaurant ofereix un plat estrella singular dins la seva carta, del 17 al 25 de març. A les cartes dels restaurants es podran degustar plats com les mandonguilles de cérvol fetes a casa, guisades amb ceps, figues seques i xips de moniato, guisat de cua de bou amb olives negres, sopa de farigola de la muntanya del Farell, costella de porc al forn sobre un llit de patata i poma, pernilets de pollastre amb favetes i carxofes, fricandó vegà, jarret de vedella amb poma i fruits secs i peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya, entre altres.

Edicions locals