El ple de l'Ametlla aprova un pressupost municipal de 10 milions d'euros

L’endeutament de l’Ajuntament se situa en el seu mínim històric amb un 11,32%

Política

Ametlla del Vallès

Al ple extraordinari de l'Ametlla celebrat dimecres es va aprovar el pressupost municipal del 2018, que ascendeix a 10.170.700 €. Va ser possible gràcies als vots a favor dels set regidors de l'equip de govern (sis del PDeCAT i un del PSC),

La regidora d’Hisenda, Teresa Bada, va destacar la reducció de l’endeutament de l’Ajuntament a mínims històrics (11,32%) i l’alt nivell d’inversions que es faran malgrat el no increment dels impostos i la limitació d’ingressos producte de la crisi dels darrers anys, i va afegir que hi haurà un increment d’ingressos relacionat amb les llicències d’obres. 

 

Com a novetats, també va fer esment al reforç dels projectes de participació ciutadana, o la introducció d’una partida “per licitar en mode de rènting la gespa del camp de futbol, així com les noves càmeres de seguretat ciutadana”.

 

Del milió d'euros aprovat, se'n destinaran gairebé 600.000 a les inversions, en un pressupost que Bada va definir com “molt semblant al de l’any passat”.

 

L’oposició, en contra

Tanmateix, tota l'oposició hi va votar en contra (els tres regidors d'Ametlla’t amb ERC i el de L’Ametlla en Comú Entesa), a excepció del regidor de Solidaritat Catalana, Francesc Sulé, que no va assistir al ple. El regidor Pere Marieges, d’Ametlla’t amb ERC, va denunciar la nul·la participació del seu grup en l’elaboració dels pressupostos, una falta d’un model de poble coherent que s’enfronti a un model “insostenible” que “foragita el jovent i la gent gran”. També, va afegir que la pressió fiscal a l’Ametlla del Vallès “és molt alta”, fet que pot comportar “classisme en l’aspecte social”.

 

Per la seva banda, Jaume Durall, de L’Ametlla en Comú, també va lamentar que no s’hagi tingut en compte els grups de l’oposició a l’hora d’elaborar-lo, a més que es voti ara al març. Però un dels temes que va criticar amb més fermesa va ser la diferència dels diners destinats a Serveis Socials (383.280,45 €) en comparació amb els destinats a Esports (681.077,17 €).

 

Edicions locals