Estudiants d'Erasmus visiten la producció d'oli de Bigues i Riells

Els alumnes finlandesos d'Erasmus de l'Escola Badalonès visitaran la masia de Can Viver per conèixer com funciona l'empresa

Societat

Bigues i Riells

Una vintena d'estudiants de Finlàndia visitarà la masia de Can Viver de Bigues i Riells aquest dijous 15 de març. L'Escola Badalonès ha volgut mostrar, a la vintena de joves de Finlàndia que els estan visitant, com funciona l'empresa catalana i els seus productes més preuats. 

Dijous, el grup de formació professional de Badalona, format per una quinzena de catalans i aquests dies per una vintena d'alumnes finlandesos i els seus professors, visitarà Can Viver i faran un tast d'oli.

 

Rosa Maria Pérez, productora d'oli de la Masia de Can Viver, ha destacat l'objectiu de la visita: "Els ensenyarem els camps, les tècniques ecològiques per recollir un bon fruit, els transmetrem com d'important és el moment de la collita i l'espera entre la collida i la mòlta al trull. En definitiva, els donarem a conèixer els processos necessaris per fer oli d'alta gamma".

 

Els últims anys els centres internacionals que visiten Catalunya s'han mostrat més interessats en l'oli que en el vi, ja que el segon està molt establert com a tast. Pérez també s'ha mostrat satisfeta de rebre visites per poder transmetre també als alumnes catalans les propietats de l'oli, ja que "és primordial a la nostra dieta i realment en saben molt poc".

 

Bigues i Riells no és el primer cop que acull estudiants estrangers. Can Viver va acollir, el 2017, dos grups de joves d'Estats Units. El mes de gener de l'any passat, va arribar de Denver (Colorado) un bon grapat d'estudiants d'educació alimentària especialitzats en dieta mediterrània. El mes d'abril del 2017, van venir una vuitantena de joves des de Califòrnia per conèixer l'oli i els vins catalans. A més, aquest 2018, un grup d'exestudiants d'Oxford també va triar Bigues i Riells per fer una estada de retrobament.

 

Edicions locals