La presentació de la 25a Mitja Montornès referma la importància dels voluntaris

La cursa també té un vessant solidari

Esports

Montmeló, Montornès del Vallès, Roca del Vallès, la, Vilanova del Vallès

Dimarts es va presentar la 25a Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, al Centre Cultural de la Roca del Vallès. A l'acte es va refermar la importància dels voluntaris per fer possible aquestes 25 edicions de la cursa.

Tant és així, que es van lliurar diversos guardons per reconèixer empreses, persones i institucions que han col·laborat i han fet costat a la Mitja durant aquests 25 anys: des de la primera edició, amb dues voltes pel terme municipal de Montornès i poc més de 700 corredors, fins avui dia, amb milers de corredors i un recorregut que uneix quatre municipis.

Els homenatjats van ser Rubén Piña (voluntari At. Montornès), José María García (voluntari A.E. Montmeló), Josep Cumí (corredor/voluntari Elskekorrenmolt la Roca), Francisco Diaz (corredor), Rafa Carrillo (voluntari At. Montornès), a més de Marga Gené com a responsable de Ràdio Montornès i José Antonio Montero com a alcalde de Montornès.

L'organització també va fer un reconeixement a la tasca del "bon veí industrial" que és Henkel. El cap de factoria de Henkel Montornès, Jordi Juncà, va assegurar que volen seguir "molts anys més donant suport a aquesta mitja marató".

Per la seva banda, el padrí de la 25a Mitja és Jesús Ángel García Bragado, l'esportista espanyol que més medalles ha guanyat en mundials d'atletisme (un or i tres plates) i l'atleta internacional que més participacions ostenta als Mundials d'atletisme (dotze mundials, a més de set Jocs Olímpics). García Bragado va remarcar que la Mitja Montornès és "una de les grans curses que es fan pel Vallès Oriental" i que "un dels grans actius que té aquesta mitja marató és gaudir de la natura".

A la presentació també hi van assistir el Vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme, Josep Maria Ententes, l'assessor d'educació i esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents, i els alcaldes dels quatre municipis per on passa la cursa: José Antonio Montero (Montornès), Antoni Guil (Montmeló), Yolanda Lorenzo (Vilanova) i Carles Fernàndez (la Roca).

Cursa solidària
Tot i que els beneficis es destinen principalment al manteniment del club i l'escola d'atletisme de Montornès, des de fa onze edicions, la Mitja i Henkel col·laboren amb diferents entitats i organitzacions amb donacions solidàries; ja s'acumulen més de 30.000 euros en aportacions totals. Enguany es faran aportacions a Càritas i tota la recaptació de la Mini anirà destinada a Creu Roja de Granollers. A més, per cada inscrit a la Mitja i a la cursa dels 6 quilòmetres hi haurà mig euro destinat a la fundació de l'esclerosi múltiple.

Edicions locals