La Vall del Tenes posarà en marxa una Escola d’Adults al setembre

El centre, situat a Lliçà d’Amunt, obrirà les preinscripcions a partir de juny

Societat

Bigues i Riells, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana

La Mancomunitat de la Vall del Tenes engega la seva pròpia escola d’adults a partir de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar 2018-2019. L’escola d’adults és un projecte que neix de la iniciativa dels quatre municipis de la Vall del Tenes, amb l’objectiu de facilitar formació a aquelles persones del nostre entorn que no han pogut finalitzar els seus estudis o que simplement volen adquirir més formació.

La Mancomunitat calcula que unes 3.500 persones de la Vall del Tenes són susceptibles de fer ús d’aquest servei. El centre, que fixarà la seva ubicació a l’antiga escola Sant Baldiri, a Lliçà d’Amunt, oferirà els cursos en GES-1 (el primer pas per aconseguir el graduat de secundària); GES-2 (el segon pas per aconseguir el graduat de secundària); preparació de proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà; preparació de proves d'accés a cicles formatius de grau superior; preparació de proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys; acompanyament a l'IOC, ACTIC, COMPETIC i classes de català.

 

La Mancomunitat obrirà a finals de març la licitació del centre per tal que un equip de treball s’encarregui de gestionar-lo, essent necessària la figura d’1 director/a, 2 professors/es i 1 administratiu/iva. Està previst que la inauguració del centre es dugui a terme a finals de maig i que les preinscripcions es facin a partir de juny. L’escola oferirà formació de les 17.00h a les 22.00 h.

 

L’escola d’adults s'afegeix a la llista de serveis que actualment depenen de la Mancomunitat, com és el cas de l’Escola de Música de la Vall del Tenes, el Servei d'Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes (SEOVT), el Programa de Prevenció de Drogues (PPD), el bus exprés E7, el Servei d’Orientació a la Dona i l’IES La Vall del Tenes, tot i que aquest últim està en procés de canvi de titularitat a favor de la Generalitat de Catalunya.

 

Edicions locals