El Daydream Festival ja munta al Circuit l'escenari més gran d'Europa

Els pròxims 30 i 31 de març gent de tot el món serà a Montmeló per gaudir de la música electrònica

Cultura

Montmeló, Roca del Vallès, la

El Daydream Festival, un dels principals esdeveniments musicals internacionals dedicats a la música electrònica, aterra per primer cop a l'Estat espanyol. Ho farà el 30 i 31 de març al Circuit de Barcelona-Catalunya amb l'escenari més gran d'Europa.

De fet, just davant de l'estructura metàl·lica d'aquest escenari enorme s'ha fet aquest divendres una roda de premsa per explicar els darrers detalls de l'esdeveniment. El festival comptarà amb quatre escenaris repartits entre els 120.000 metres quadrats d'espai, que ja han començat a construir i que està previst que acabin el 29 de març, el dia abans que engegui el festival.

Pel que fa a les entrades, l'aforament legal és de 18.000 persones per dia i a hores d'ara ja s'ha superat el 80% de vendes. També hi haurà un aparcament de 62.000 metres quadrats i disponibilitat per allotjar-se al càmping Can Guitet 1.400 persones, el mateix que s'utilitza en les curses de Moto GP, però ja s'han esgotat les entrades. Els organitzadors asseguren que vindrà gent de "literalment tot el món": d'Austràlia, d'Àfrica, de la Xina, del Japó o del Regne Unit, entre d'altres, a més de molt públic a nivell local i nacional.

L'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, ha assegurat que la voluntat de tots plegats (Ajuntament, Circuit i Daydream) és que aquest projecte "tingui continuïtat en el temps" i que la història del festival al municipi "sigui llarga". També s'ha mostrat content, perquè aquest esdeveniment internacional pot fer que es promocioni el Circuit "com un espai on ubicar concerts i activitats més enllà de les pròpies de l'esport".

Per la seva banda, director del Daydream Festival a Espanya, Alfred Bonet, ha afirmat que es tracta "d'un recinte preciós, amb unes vistes molt boniques". També ha valorat positivament la llunyania amb el nucli urbà: "Estem apartats de la població i no molestem als veïns; això també és molt important". A més, ha volgut destacar el gran acolliment rebut per part de l'Ajuntament i del Circuit, "perquè sense aquesta bona voluntat això no hagués estat possible".

La negativa a la Roca
Encara que ja estigui tot a punt perquè a finals de mes se celebri el festival al Circuit, el Daydream s'havia de celebrar inicialment a la Roca del Vallès. El rebuig de part de la població per l’impacte que l’esdeveniment pogués tenir en l’entorn i pel model d’activitat cultural que representa (fins i tot van constituir una plataforma d’oposició), va fer que traslladessin el lloc de celebració.

En aquest sentit, Bonet ha dit que, malgrat que la Roca "era també un lloc ideal" i que van rebre suport del consistori, per respecte a tothom van decidir fer el canvi: "Nosaltres respectem a qui ens vol, evidentment, però també a qui no ens vol; som tolerants". És això el que marca, en paraules seves, la filosofia de qualsevol festival: "agradar, aportar i crear bon ambient i bon rotllo".

Cartell de luxe
Més enllà de construccions, xifres i rebuigs, qui compri entrades pel Daydream Festival podrà gaudir de la millor música electrònica del món de la mà de Martin Garrix, número 1 del món, i Dimitri Vegas & Mike LIke, número 2, a més d'altres dj com Steve Angello, W&W, Martin Solveig, Sunnery James & Ryan Marciano, Nicky Romero, Kungs, Lost Frequencies o Brian Cross, entre d'altres.

Edicions locals