La Volta passa pel Baix Vallès i deixa a Valverde líder

Era la segona etapa de la cursa i anava de Mataró a Valls

Esports

Volta Ciclista Catalunya 2018
Volta Ciclista Catalunya 2018 | Gerard Magrinyà

Martorelles, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles

Dimarts va passar pel Baix Vallès la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Els ciclistes van córrer els quilòmetres que separen Montornès de Sant Fost per la BV-5001 i que passen per Martorelles. L’etapa anava de Mataró a Valls (175,6 quilòmetres) i la va guanyar Alejandro Valverde (Movistar Team), que va robar el lideratge de la general al colombià Álvaro Hodeg.

La jornada va començar amb una escapada de tres corredors, Igor Merino (Burgos-BH), Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA) i Mikel Bizkarra (Euskadi Basque Country-Murias), que van aconseguir una distància de tres minuts respecte el grup. Els múltiples atacs durant la cursa van reduir distàncies i van fer que l’escapada quedés neutralitzada abans de l'últim port del dia, el Coll de Lilla, de 2a categoria.

A la muntanya, l'alt ritme dels equips Mitchelton-Scott i Movistar Team, així com l’atac de Pierre-Roger Latour (Ag2r La Mondiale), va seleccionar un grup en el que no hi havia el, fins ahir, líder de la classificació. A l’arribada a Valls, Valverde va guanyar per velocitat a Daryl Impey (Mitchelton-Scott) i l'australià Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe).

Edicions locals