Els CDR obren les barreres del peatge de la Roca

Els manifestants han retirat les tanques i han posat boses a les càmeres perquè no puguessin gravar els conductors que se saltaven el peatge

Societat

Els CDR van tapar les càmeres del peatge amb bosses de plàstic
Els CDR van tapar les càmeres del peatge amb bosses de plàstic | Júlia Pérez

Roca del Vallès, laACN

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) del Vallès Oriental han desmuntat aquest diumenge i durant una hora les barreres del peatge de l'AP-7 a la Roca del Vallès. L'acció s'ha iniciat pels volts de les 16 h, quan un grup d'un centenar de persones amb les cares tapades per no ser identificades s'ha dirigit al peatge de la Roca, al quilòmetre 128,5 de l'AP-7.

 

Segons ha informat Abertis, han començat a "trencar i retirar diverses barreres en sentit Barcelona". A la zona s'han desplaçat patrulles de trànsit dels Mossos d'Esquadra, però no han intervingut. Els CDR del Vallès han donat l'acció per finalitzada cap a les 17 h, quan els operaris del peatge han tornat a muntar les barreres.


Els conductors han passat pel peatge sense pagar mentre sonaven les campanes d'alerta. Paral·lelament, els CDR han posat diverses bosses d'escombraries a les càmeres de seguretat per evitar que els conductors que se saltaven el control poguessin ser identificats.

A l'AP-7 les protestes s'han fet a les barreres de la Roca del Vallès, el Vendrell i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. A la C-16 l'aixecament de barreres s'ha fet a Castellbell i el Vilar (Bages) i a la C-13 a Térmens s'han fet talls intermitents de 20 minuts a l'altura de Térmens (Noguera) per denunciar els "presos polítics" i recordar els sis mesos del referèndum de l'1 d'octubre. Les accions dels CDR s'emmarcaven en una crida a no pagar els peatges de les autopistes en l'operació tornada de Setmana Santa. Amb el lema 'No manaran a ningú si nosaltres no els obeïm" s'ha batejat com la "primera acció directa de desobediència civil massiva".

Edicions locals