Sorea inverteix 150.000 euros en millorar la seguretat i la qualitat de l'aigua

L'empresa concessionària acredita el servei a Granollers amb el segell de qualitat alimentària ISO 22000

Societat

Presentació de l'acreditació de qualitat alimentària ISO 22000 per a l'aigua de Granollers
Presentació de l'acreditació de qualitat alimentària ISO 22000 per a l'aigua de Granollers | M.E.

Montse Eras

La concessionària del subministrament d'aigua a Granollers, Sorea, presentava dimarts la nova certificació ISO 22000 que ha obtingut el servei de Granollers i que acredita que l'aigua d'aixeta té la mateixa qualitat i garantia sanitària i de consum que qualsevol aliment.

L'empresa s'avança, així, a una futura directiva europea que demanarà un pla sanitari de l'aigua per a municipis majors de 50.000 habitants, com és el cas de Granollers. De fet, la capital vallesana és la cinquena ciutat catalana en rebre aquesta acreditació internacional de seguretat alimentària per a l'aigua.


A diferència de la resta d'aliments, que només es poden controlar durant el procés de producció, l'aigua és analitzada també durant l’emmagatzematge i distribució, fins a arribar a l'aixeta dels consumidors.

Així, doncs, la implantació d’aquesta certificació ha implicat una inversió per part de Sorea de 150.000 euros, principalment per adequar les instal·lacions i fer control d’intrusisme, instal·lar 5 analitzadors de clor en continu, 3 als dipòsits i 2 a la xarxa i analitzadors multiparamètrics (PH, conductivitat i clor) al punt de lliurament de la xarxa en alta, és a dir, l’aigua subministrada per Aigües del Ter Llobregat (ATLL).

Els responsables de Sorea detallaven com Granollers s'abasta per mitjà de dipòsits situats a Torre Pinós (un de municipal i dos d'ATLL), al Puig de les Forques (el segon dipòsit municipal més important) i al Coll de la Manya, així com d'altres més petits a Can Gili i Palou.

Control continuu

Els nous sistemes d'anàlisi continu permeten una reacció més ràpida, ja que un sistema d'alarma alerta del tipus de problema a la xarxa, del punt on s'ha detectat i s'aplica un correctiu. El conseller delegat de Sorea, Francesc Mayné, ha assenyalat que aquestes mesures "visualitzen la voluntat de la companyia de donar un servei excel·lent i fem un salt qualitatiu amb una monitorització les 24 hores". A més, emmarca les novetats en altres mesures de caire social i en relació a la sostenibilitat –tot destacant que Sorea disposa de cinc vehicles elèctrics dels sis que treballen a la ciutat–.


Per la seva banda, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que la presentació d’aquesta certificació suposa un acte de transparència amb l’administració i amb la ciutadania. Així mateix ha assenyalat que el conveni entre el consistori i la companyia, aprovat en el darrer ple, garanteix unes relacions estables amb l’operador fins al final del període de concessió –el 2021-.

Edicions locals