Protecció Civil provarà les sirenes de risc químic el proper 10 d'abril

Les alarmes sonaran a diverses poblacions del Vallès Oriental

Societat

Protecció Civil provarà les sirenes de risc químic el proper 10 d'abril
Protecció Civil provarà les sirenes de risc químic el proper 10 d'abril

Canovelles, Granollers, Gualba, Montornès del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni

El proper 10 d'abril al matí tindrà lloc la segona prova de sirenes d'avís a la població per risc químic de 2018. Durant la prova sonaran 83 sirenes instal·lades a 37 municipis de Catalunya, entre les quals diverses al Vallès Oriental.

Protecció Civil de la Generalitat provarà les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat que alerten la població en cas de risc químic. Al llarg del matí, entre les 10 h i les 12.50 h, s’activaran seqüencialment les sirenes.

En el cas del Vallès Oriental sonaran les alarmes de risc químic que hi ha a Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni i Gualba.

Aquest exercici es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les sirenes, si sonen bé i el diàmetre en què es pot escoltar el so i també serveixen per familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real, el més bàsic dels quals és confinar-se, és a dir, tancar-se en un edifici tancant portes i finestres i desconnectant la ventilació exterior fins que passi el perill.

La xarxa de sirenes de Protecció Civil de la Generalitat és el sistema d’avís a la població de gran abast que contempla el Pla de Protecció Civil per emergències químiques PLASEQCAT per a les poblacions que, hipotèticament, poden quedar afectades per un accident químic de caràcter greu.

L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

Edicions locals