Caldes estrenarà al maig un nou sistema d'aparcament en zona blava

L'Ajuntament assegura que l'objectiu és promoure la rotació de vehicles a les zones més transitades del nucli urbà

Societat

Caldes estrenarà al maig un nou sistema d'aparcament en zona blava
Caldes estrenarà al maig un nou sistema d'aparcament en zona blava

Caldes de Montbui

A partir del 2 de maig començarà a funcionar a Caldes la nova regulació d’aparcament en zona blava al municipi, que suposarà la posada en marxa de parquímetres de control de la rotació de vehicles i que, segons l'Ajuntament, permetrà triplicar les opcions d’aparcament a les zones més transitades del nucli urbà.

La nova regulació permetrà als vehicles residents (que tenen domiciliat l’impost de vehicles a Caldes de Montbui) seguir gaudint de l’hora i mitja gratuïta en zona blava i introduirà dues eines per a l’ús de les zones d’aparcament regulat: els parquímetres i l’app elparking.

La zona blava regulada estarà dividida en dues parts: Zona A (av. Pi i Margall entre c. Escoles Pies i c. Homs; aparcament c. Escoles Pies; c. Montserrat entre av. Pi i Margall i c. Torras i Sayol.; aparcament plaça Moreu; aparcament plaça Església) i Zona B (aparcament de l’Estació).

Les zones blaves de la resta del municipi (c. Lleida i pl. de la República), de moment seguiran funcionant com fins ara i s’haurà d’indicar l’hora sense ús de parquímetres i sense pagament.

L'Ajuntament assegura que aquesta regulació dóna resposta a la necessitat de fomentar la rotació de vehicles i augmentar les opcions d’aparcament al centre urbà expressades al Pla de mobilitat sostenible de Caldes. També assegura que la recaptació derivada del nou model de regulació de l’aparcament es destinarà al compliment de la resta d’objectius del pla.

Pel que fa a la implantació: entre el 16 i el 27 d’abril es farà la instal·lació dels parquímetres i repintat de les zones, la distribució de tríptics informatius a tots els habitatges calderins i la contractació i formació dels agents de mobilitat encarregats del correcte ús de la zona blava, per tal que el 2 de maig el nou sistema d’aparcament comenci a funcionar.

La nova regulació estableix noves tarifes d’aparcament en zona blava. Cal introduir la matrícula del vehicle al parquímetre. Si el vehicle és resident s'obtindrà la primera hora i mitja gratuïta de manera automàtica. Els vehicles no residents o els vehicles residents que vulguin aparcar més d’una hora i mitja poden fer el pagament en efectiu, amb targeta de crèdit o a través de l’app elparking.

L’app elparking permetrà aparcar sense treure tiquet i ampliar el temps d’aparcament a distància. A més, amb la mateixa app es podrà aparcar en altres municipis del territori. A més, a través dels parquímetres es podrà recuperar i acumular l’import del temps d’aparcament que no s'hagi exhaurit i fer-lo servir en una altra ocasió.

La zona blava funcionarà de dilluns a dissabte de 9 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius i a l’agost l’aparcament serà gratuït. Hi haurà dues zones d’estacionament en zona blava. A la zona A, l’estacionament màxim és de 2 h 30 min. A la zona B, l’estacionament màxim és de 4 h 30 min. Els vehicles amb etiqueta zero emissions o ECO tenen la primera hora i mitja d’estacionament gratuït en tots els casos.

 

Edicions locals