Discussió a la Junta de portaveus sobre la col·locació d’una pancarta per la llibertat dels presos polítics a l’Ajuntament

L’oposició denuncia que no es vulgui fer, mentre que el govern municipal manté que sempre han defensat el diàleg i l’alliberament de Jordi Turull com a veí del poble

Política

Seu local d'Ara Parets ERC amb la pancarta que es demana col·locar a la façana de l'Ajuntament.
Seu local d'Ara Parets ERC amb la pancarta que es demana col·locar a la façana de l'Ajuntament.

La col·locació (o no) d’una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament de Parets ha estat motiu de discussió a la darrera Junta de Portaveus celebrada el dijous al vespre amb caràcter d’urgència. Una petició que havia estat demanada pels grups de l’oposició Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP, que van presentar una moció en comú.
 

El text consensuat pels tres grups va comptar amb el suport del PdCAT, però no va ser aprovat pels vots en contra del PSC i de Ciutadans. Sí que es va aprovar la contra moció presentada pel PSC on s’apostava pel diàleg i la reconciliació, ja que tot i el vot contrari de C’s, va comptar amb l’abstenció del PdCAT.

Segons el portaveu del grup municipal socialista, Francesc Juzgado, "ha quedat palès que Sumem Parets torna a alinear-se amb l'independentisme si tenim en compte la moció conjunta que han presentat. Em pregunto si aquesta serà la línia de Podemos en endavant i si estan fent un gir cap l’independentisme".

Juzgado ha afegit que "no entenem tampoc perquè no s'han sumat a la nostra moció, la qual considera desproporcionades les mesures cautelars que impliquen la presó provisional dels polítics afectats i demana la seva posada en llibertat immediata, especialment del veí de Parets Jordi Turull. Una moció, a més, que condemnava els actes vandàlics contra seus de partits polítics, les amenaces i l'assetjament contra grups i individus. Ens sobta i sorprèn negativament".

Pel portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, “la moció del PSC sonava a llenguatge guerra civilista i de transició. Després d'acusar els CDR de provocar insurreccions al carrer ara volen dialogar? Cal parlar quan no encara reconeixen l’existència de presos i exiliats polítics?”, es preguntava Seguer.

D’altra banda, Seguer ha acusat al govern “de ser uns miserables quan acusen Sumem Parets d’anar de bracet dels independentistes. El que ha fet Sumem és posar-se al costat dels demòcrates i no anar amb els Carcellers del 155”, ha conclòs.

La resposta del PdCAT

El portaveu del PdCAT, Raul Urtusol, va afegir posteriorment: “Quina voluntat tenen les forces d’esquerra de l’oposició a Parets amb la moció que varen presentar? En aquesta situació que estem vivint, no és hora de sumar esforços amb tots els que defensem els mateixos principis i tenim els mateixos objectius? O és millor apartar de forma premeditada al PDeCAT de Parets i tota la seva gent amb el que representa? Per nosaltres evidentment, ara més que mai, hem de sumar esforços, treballar tots de forma conjunta, perquè la unió és el que realment fa la força, i prioritzar l’interès del nostre del país per sobre de qualsevol rendibilitat electoralista a nivell municipal. És evident que ha Parets tenim forces que ho veuen molt diferent. Nosaltres seguirem treballant per la llibertat dels nostres presos polítics, per la llibertat del nostre país, i pel benestar de tots els nostres paretans”.

Edicions locals