Caldes de Montbui s’afegeix al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

També Mollet del Vallès rep aquests dies la visita de sis defensors internacionals dels drets humans

Societat

L'activista LGTBI Patricio Vindel va fer una xerrada als alumnes de l'Institut Manolo Hugué
L'activista LGTBI Patricio Vindel va fer una xerrada als alumnes de l'Institut Manolo Hugué

Caldes de Montbui

Del 9 al 14 d’abril sis activistes de drets humans, procedents de Colòmbia, Guatemala, Hondures, Brasil i l’Estat espanyol visitaran deu municipis catalans per donar a conèixer la tasca que realitzen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

Els activistes estan participant en nombroses activitats de sensibilització i d’incidència política que s’han organitzat durant els set dies de la seva visita a Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

La visita s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que des de 2013  organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors/es de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

Caldes de Montbui s’ha adherit al projecte aquest any i rep la visita de cinc dels sis activistes, que aquesta setmana s’adrecen a alumnes dels instituts Manolo Hugué i Pic del Vent i de l’Escola Pia i a la ciutadania en general, a través de la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans que es va celebra dilluns a Les Cases dels Mestres.

En paral·lel a les xerrades, l’alumnat del centres docents està treballant materials de divulgació i coneixement en matèria de drets humans.

El projecte, en el qual Caldes ha invertit 3.500 euros, va ser presentat en roda de premsa pel regidor de Cooperació, Isidre Pineda; Roser Guiteras, regidora d’Educació i Formació Permanent; i l’activista Patricio Vindel (defensor dels drets LGTBI), minuts abans de la xerrada que Vindel ha adreçat a alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Manolo Hugué.

Edicions locals