L’Escola Ginebró, de Llinars, guanya la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Eva Busquets, de l’Escola Ginebró, de ha estat nomenada millor oradora de la competició

Cultura

Grup guanyador en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat
Grup guanyador en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Llinars del Vallès

Eva Busquets, en la categoria individual, i l'Escola Ginebró, en la categoria de centre escolar, han estat els guanyadors de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, la competició d’oratòria més important del sud d’Europa que organitza la Xarxa Vives des de 2014 i que de l'11 al 13 d'abril s'ha celebrat a la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

En la present edició, vora 5.000 estudiants de 135 centres docents d’Andorra, Catalunya i País Valencià han debatut sobre el tema «L’humor té límits?» en els més de 200 debats celebrats a les diferents fases classificatòries de les 14 universitats participants.

La participació d’enguany ha experimentat un increment del 30% respecte de l’edició anterior. El perfil majoritari de participants ha estat el d’estudiants de batxillerat, amb un 65% de representació a la Lliga, mentre que un 35% han sigut alumnes de 4t d’ESO. D’altra banda, el 58% de participants han sigut dones.

A la fase final de la competició han arribat 14 centres docents que han competit per les 14 universitats participants. Les semifinals han estat disputades pels equips de l’IES Benigasló de la Vall d'Uixó (Universitat Jaume I), l’Escola Ginebró de Llinars del Vallès (Universitat Pompeu Fabra), l’IES Ramon Muntaner de Figueres (Universitat de Girona) i l’IES Josep Segrelles d’Albaida (Universitat de València).

L’IES Benigasló, en representació de l’UJI, s’ha enfrontat en el debat final a l’equip de l’Escola Ginebró, que competia per la Universitat Pompeu Fabra, i ha sigut el segon qui s’ha proclamat campió. D’altra banda, Eva Busquets, de l’equip guanyador, ha estat nomenada millor oradora.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives constitueix una activitat formativa que contribueix a la transferència de coneixement entre l’educació secundària i batxillerat i l’educació superior. L’activitat millora les habilitats comunicatives dels participants que es troben en l’etapa formativa i fomenta l’adquisició de competències transversals tan importants per la vida acadèmica i professional futures com són la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions.

 

Edicions locals