Tagamanent inaugura l'Obrador per a petits productors agroalimentaris

Actualment ja hi ha tres productors que fan ús de la instal·lació

Economia

Estació Vegana és una de les firmes que treballa a l'Obrador de Tagamanent
Estació Vegana és una de les firmes que treballa a l'Obrador de Tagamanent

Tagamanent

Aquest dimarts, 17 d’abril (9 h), tindrà lloc la inauguració de l’Obrador de Tagamanent, un espai multidisciplinari de trobada i gestió que ajudarà a impulsar el treball en xarxa entre productors i elaboradors per compartir experiències, treballar en xarxa i millorar la competitivitat del sector agroalimentari.

L'Obrador és una sala amb registre sanitari municipal oberta a qualsevol petit productor que tingui la necessitat d'un espai per elaborar les seves produccions alimentàries. És un projecte innovador que pretén facilitar la viabilitat de projectes ja existents, fomentar i facilitar el camí a noves iniciatives d'emprenedoria i crear un espai comú de productors i elaboradors que recuperin el sector primari del municipi i del seu entorn immediat.

Qualsevol persona interessada en utilitzar aquestes noves instal·lacions públiques s'ha d'adreçar a l'Ajuntament de Tagamanent o bé als serveis d'ajuda a l'emprenedoria dels ajuntaments de la Garriga, les Franqueses del Vallès o Canovelles.

L’acte inaugural consistirà en uns parlaments de les institucions que han col·laborat en l’impuls del projecte i una visita a les instal·lacions. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Tagamanent en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona.

Fira Alimentaria 2018

Al llarg de les poques setmanes de vida que porta l'obrador obert, ja hi treballen tres productors: Aixada Conserves, Estació Vegana i Papepipota, que el mateix dimarts 17 (14 h) presentaran els seus productes en l’espai de tallers de la fira Alimentaria 2018.

La demostració en farà en un acte conjunt de presentació del projectes de la Diputació de Barcelona Parc a Taula i Xarxa de Productes de la Terra. Així a la Fira Alimentària 2018 hi haurà set productors artesans que participaran en l’estand que tindrà aquest projecte del 16 al 19 d’abril.

Els visitants podran gaudir de Tapenade tradicional i vegana, elaborada per l’Àngels d'Aixada Conserves; olis varietat vera i arbequina elaborats per la Rosa Maria de Masia Can Viver; cervesa artesana elaborada per lndrés López d'AS Cervesa Artesana; precuinats vegans elaborats per Ramon Carner d'Àpats Food; herbes, bolets secs i espècies elaborades per Josep M. Ibars de Matafaluga; vins DO Alella, elaborats per la Pepi Milà del Celler de Can Roda; i pastisseria i caterins vegans sense al·logènics elaborat per la Vanessa Bartoll de Tot d’Una.

Edicions locals