Hub B30, un acord per promoure la innovació i la competitivitat de les empreses

La iniciativa vol posar a l’abast d’empreses i institucions les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de la UAB

Economia

El projecte Hub B30 va presentar-se dijous a la UAB
El projecte Hub B30 va presentar-se dijous a la UAB

Baix Vallès

La Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i l'Associació Àmbit B30 han creat el Hub B30 per fomentar la innovació de les petites i mitjanes empreses del territori. Es tracta d’una plataforma de suport a les empreses i institucions per detectar-ne els reptes i necessitats, millorar-ne la competitivitat i oferir-los solucions a través de la col·laboració i la interacció.

A través de formació, assessorament, recerca col·laborativa o accés a talent, Hub B30 pretén ajudar a les empreses i entitats a ser més innovadores i competitives. La iniciativa els permetrà accedir a equipaments i infraestructures d’alt nivell i treballar amb personal investigador d’alt nivell científic i a l’avantguarda del coneixement, i es desenvoluparan projectes a mida, dissenyats per cobrir necessitats específiques de cada empresa o institució.

Per tal de donar a conèixer les tecnologies i capacitats que el Hub B30 posa a disposició de les petites i mitjanes empreses, una de les primeres activitats que desenvoluparà serà l’organització de diferents trobades sobre innovacions i tendències en àmbits específics.

Aquestes jornades, anomenades Brunchs d’Innovació, estaran centrades en casos concrets d’aplicació d’una tecnologia o innovació en un sector o mercat determinat. S’abordaran exemples d’innovacions relacionades, per exemple, amb la seguretat, la salut, l’eficiència, la sostenibilitat, la mobilitat o la comunicació.

Un referent al sud d'Europa

Segons Josep Monràs, president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, “la zona de la B30 és cada cop més el referent del sud d’Europa en la manufactura avançada”, i iniciatives com aquesta “ajuden a impulsar i facilitar la generació d’activitat econòmica i d’ocupació i, en definitiva, a millorar la vida de les persones”.

Per Javier Lafuente, vicerector d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB, “calen estructures de cooperació́ entre la universitat i el teixit empresarial, social i les institucions públiques”, i en aquest sentit “el Hub B30 esdevé un projecte de cohesió de les entitats del territori per incrementar la competitivitat de les empreses”.

 

Edicions locals