La Policia Local detecta vehicles a més de 140 km/h a Montornès

El cos policial farà controls sancionadors per evitar els excessos de velocitat

Societat

El radar s'ha instal·lat a diferents punts de la població
El radar s'ha instal·lat a diferents punts de la població | Ajuntament de Montornès

Montornès del Vallès

La Policia Local portarà a terme controls de velocitat de caràcter sancionador com a mesura per disminuir la velocitat dels vehicles que circulen per alguns trams del nucli urbà de Montornès. Segons les dades recollides pel radar pedagògic instal·lat en alguns punts de la pobalció en els darrers mesos, s'han registrat puntes de més de 120 km/h a la carretera BV-5001 al seu pas per Can Vilaró, un tram que està limitat a 50 km/h.

Segons fonts municipals, la Policia Local ha dut a terme un estudi de les dades recollides pel radar pedagògic que va començar a rotar per la població a l'octubre de 2017. L'estudi ha detectat que la mitja percentual registrada "és elevada i ha arribat, excepcionalment, a puntes de fins a 145 Km/h en un tram limitat a 50 Km/h", expliquen des de l'Ajuntament. És el cas de la BV-5001 al seu pas per Can Vilaró on també es va registrar a l'octubre una altra punta de 137 Km/h.

Al novembre es van detectar màximes de 120 Km/h a l'avinguda d'Ernest Lluch i de 71 Km/h al carrer del Molí, on la velocitat està limitada a 40 Km/h.

Davant d'aquesta situació, la Policia Local ha decidit posar en marxa mesures dissuasives amb controls de velocitat, en aquest cas de caràcter sancionador, amb l'objectiu de detectar i denunciar els casos que puguin constituir un risc greu per a la resta d'usuaris de les vies.

L'Ajuntament recorda que l'excés de velocitat, a més de comportar multes i retirada de punts del permís de conduir també està contemplat al Codi Penal, que recull penes que poden arribar als 6 mesos de presó si se supera en més de 60 km/h la velocitat reglamentària en vies urbanes o en més de 80 km/h la que hi hagi estipulada en vies interurbanes. Així, per exemple, circular a més de 130 Km/h en un tram limitat a 50 Km/h pot arribar a suposar presó o treballs a la comunitat i la retirada del permís de circulació entre un i quatre anys.

Edicions locals