Camil Ros: 'L'1 de maig ha de donar continuïtat al 8-M i a la lluita dels pensionistes'

La UGT prepara diverses activitats al voltant del Dia del Treball, com cinefòrums i xerrades

Societat, Economia

L'Assemblea de delegats i delegades de la UGT del Vallès Oriental s'ha celebrat aquest matí a Can Ribas - Foto: T.P.
L'Assemblea de delegats i delegades de la UGT del Vallès Oriental s'ha celebrat aquest matí a Can Ribas - Foto: T.P.

les FranquesesTxell Parera

La UGT vol que l'1 de maig "neixi del 8-M, de la mobilització dels pensionistes i de la suma de reclamacions que venim fent des de fa temps, com la derogació de la reforma laboral o la lluita contra la precarietat", ha explicat Camil Ros, secretari general de la UGT a Catalunya, durant l'assemblea comarcal de delegats i delegades de la UGT al Vallès Oriental per preparar l'1 de maig que s'ha celebrat a les Franqueses.

Ros ha reclamat "una llei que faci realitat les reivindicacions del 8-M. Les institucions compleixen amb la quota de gènere perquè hi ha una norma que les hi obliga. Ens en cal una també en l'àmbit empresarial, perquè des d'aquella mobilització històrica res no ha canviat", ha lamentat.

El secretari de la UGT a Catalunya també ha assenyalat que els pensionistes "han de recuperar el seu poder adquisitiu" i ha criticat que "no es tracta d'un problema de demografia, sinó del PP i les seves polítiques". "L'1 de maig també ha de ser una suma de de reivindicacions com la derogació de la reforma laboral o la lluita contra la precarietat. Els treballadors vam pagar la crisi i la seguim pagant ara que les empreses no paren de tenir beneficis", ha assegurat.

Òscar Riu, secretari comarcal de la UGT al Vallès Oriental, ha afirmat que l'1 de maig serà una jornada "per reconquerir drets, tirar enrere les polítiques de retallades i exigir que l'Estat del benestar s'impulsi de nou", així com també "per reclamar un nou govern, perquè hi ha moltes coses aturades, com les polítiques d'ocupació". Per primera vegada, el sindicat del Vallès Oriental prepara accions entorn al Dia del Treball, "com cinefòrums i xerrades perquè és l'hora de recuperar el debat, però també de recuperar el carrer", ha insistit Riu.

Edicions locals