Santa Maria torna a organitzar tres jornades naturalistes

Serà el cap de setmana del 4 al 6 de maig, amb xerrades i activitats per a tots els públics

Societat

Santa Maria torna a organitzar tres jornades naturalistes
Santa Maria torna a organitzar tres jornades naturalistes

Santa Maria de Martorelles

Amb l'objectiu d'apropar els veïns a l'entorn natural, l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles organitza la segona edició de les jornades naturalistes que se celebraran del 4 al 6 de maig. Amb el nom Naturalment, Santa Maria el programa inclou sortides al bosc i conferències d'especialistes en la flora, la fauna i la resta d’elements naturals de l'entorn.

"La intenció d’aquestes jornades és posar en valor el nostre entorn, coneixent-lo, entenent-lo i connectant-hi. Només així, entenem nosaltres, aprendrem a estimar-lo i respectar-lo", apunten des de l'organització.

El programa d'activitats, que tindrà el Casal Cultural com a centre neuràlgic, s'iniciarà divendres (18 h) amb la inauguració de les dues exposicions que es podran veure: una sobre la tornada de la llúdriga a Catalunya, cedida pel Consorci del Besòs Tordera, i l’altra sobre caixes niu que han estat habitades per diferents espècies, cedida pel Grup d’Ornitologia del Tenes.

A continuació (19 h) hi haurà una xerrada sobre els rapinyaires més representatius del territori, a càrrec del naturalista i ornitòleg Francesc Xavier Macià Valverde.

A les 21.30 h es farà la sortida nocturna Escoltem els habitants del bosc, per a majors de 14 anys, i hi haurà una gimcana nocturna familiar ambun recorregut de 3 km amb proves diverses.

Dissabte al matí (de 10 a 13 h), es farà la xerrada sobre el projecte de cens d'espècies endèmiques al Parc Natural de la Serralada Litoral, a càrrec de Roser Loire, biòloga del parc. Loire explicarà les tècniques i guardes del parc de la Serralada Litoral i el mètode que fan servir per a censar, anualment, les poblacions de les espècies més representatives del parc. També s'engegarà el grup de voluntaris que anualment faran els censos a Santa Maria de Martorelles.

A les 16 h es farà la sortida a l'explotació forestal del bosc d'en Mata, on tècnics en agricultura ecològica i permacultura del projecte Carbón Vivo explicaran què és el Bio Char. A les 19 h, Josep Basset, del cos d'Agents Rurals de la Generalitat, oferirà una xerrada sobre la gestió de la fauna a Catalunya. A les 20 h, un activista de la plataforma La veritat sobre la cacera oferirà una xerrada i a les 21.30 h, la cuinera Meritxell Cuní, prepararà un tastet naturalista.

Diumenge, es tancaran les jornades amb una matinal d'anellament d'ocells i taller de menjadores i amb l'entrega de premis, al migdia, del concurs de fotografia.

 

Edicions locals