Un llibre reuneix 50 personalitats de Parets per recaptar fons contra l’autisme

El projecte ‘Tots som iguals de diferents’ inclou també el llançament d’un llibre a nivell de tota Catalunya amb 50 imatges dels millors fotoperiodistes

Cultura

Portada del llibre, que es pot trobar a la llibreria La Guineu i a la impremta Farrés.
Portada del llibre, que es pot trobar a la llibreria La Guineu i a la impremta Farrés.

Avui, coincidint amb Sant Jordi, s’ha posat a la venta el llibre ’50 fotos de grey’, un volum que recull a 50 veïns i veïnes de Parets en imatges i textos.

“De fet el valor del llibre no són tant les fotos com les històries personals de cadascú”, explica

S’ha fet una tirada de 500 exemplars a 29 euros, i els beneficis recaptats aniran a cobrir l’atenció als nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Per un costat, a la unitat de tractament del TEA de l’Hospital Sant Joan de Déu, i per l’altra per pagar psicòlegs infantil que aniran per les escoles de Parets per detectar possibles casos de forma preventiva i tractar els ja existents.

La importància d’un diagnòstic precoç

“Cal pensar que en molts casos, el professor, per molt bona voluntat que hi posi, no sap cóm actuar davant un alumne així, especialment si els hi agafa una crisi”, apunta Llanes. “El que amb les eines adequades es podria resoldre bé, és converteix en un problema per tots: professor, alumnes, companys...”.

Per això recalca la importància d’un diagnòstic precoç: “Hi ha molts casos sense diagnosticar. I per això volem que els psicòlegs vagin als centres. Perquè no és el mateix detectar-ho en un nen de 3 ó 4 anys que en un d’11 ó 12, que ja té un cercle social molt més extens i exigent. Quant abans es tinguis les eines per afrontar situacions difícils, abans es podran adaptar al seu entorn social”.

Imatge del fotògraf el paretà Esteve Llanes, autor de les fotos del llibre i president de la ONG Imatges solidaries.

Aquesta campanya es completa amb el llançament d’un altre llibre: ‘50 fotos de press’. En aquest cas el volum es vendrà per tota Catalunya i consta de 50 imatges de fotoperiodistes: “El millor de cada casa: professionals de les principals agències i diaris del Món, fins i tot Samuel Aranda: un dels tres únics espanyols que ha guanyat el World Press Photo”, el premi més prestigiós de l’àmbit del fotoperiodisme.

Pel que fa al llibre sobre Parets, “que no pretén ser un catàleg de gent del poble, sinó de personalitats que han destacat pel motiu que sigui”, es pot trobar a les dues llibreries que han col·laborat en la seva edició (Impremta Farrés i La Guineu) o es pot demanar a través de imatgessolidaries@gmail.com.

L’objectiu ara és que aquest projecte es vagi fent extensiu a d’altres poblacions de la comarca.

Edicions locals