Detinguts tres homes per set robatoris en domicilis de les comarques de l'Alt Penedès, Baix Llobregat i el Vallès

Els homes són els presumptes autors d'un robatori a una casa de Vallgorguina

Societat

Detinguts tres homes per set robatoris en domicilis de les comarques de l'Alt Penedès, Baix Llobregat i el Vallès
Detinguts tres homes per set robatoris en domicilis de les comarques de l'Alt Penedès, Baix Llobregat i el Vallès

Vallgorguina

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres, 20 d’abril, tres homes, de nacionalitat xilena, de 38, 32 i 24 anys i veïns de Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de set robatoris amb força a interior de domicili als municipis d’Abrera, Castellbisbal, Collbató, Vallgorguina i Vilafranca del Penedès i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar arran del coneixement de dos robatoris a interior de domicili en dues cases veïnes que es van produir el 9 d’abril en el municipi de Collbató (Baix Llobregat). Els agents de la Unitat d’Investigació de Martorell van iniciar una investigació per tal d’identificar i detenir els autors d’aquest robatori. Els lladres havien forçat diverses portes, persianes i finestres del menjador i de la cuina i havien aconseguit endur-se diners en efectiu i joies.

Els investigadors van comprovar que aquests lladres també haurien intentat cometre un robatori amb força a interior de domicili, el dia següent, en una casa del municipi de Vallgorguina (Vallès Oriental).

Els investigadors, considerant que es trobaven davant d’un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a interior de domicili i amb incidència per tot el territori català, van establir un equip conjunt de treball amb la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra.

Dies desprès, el 18 d’abril, els investigadors van confirmar que els lladres van aconseguir cometre dos nous robatoris en una casa de Collbató i en una casa de Castellbisbal (Vallès Occidental) i que ho havien intentat sense èxit dos dies abans en una casa al municipi d’Abrera.

La investigació conjunta va permetre identificar els possibles autors dels fets, un grup d’homes de nacionalitat xilena domiciliats a Badalona i a l’Hospitalet de Llobregat que formarien part d'un grup criminal especialitzat en aquest tipus de robatoris.

el divendres 20 d’abril, els investigadors van realitzar un dispositiu per tal de detenir-los. Just després de cometre un nou robatori en un domicili de Vilafranca del Penedès i fugir del lloc en vehicle, els agents van aconseguir detenir els tres presumptes autors dels robatoris al peatge de Martorell.

El grup buscava objectes fàcils de transportar i amb una sortida fàcil al mercat il·lícit, com ara diners en efectiu, joies, roba i objectes electrònics.

Els tres detinguts van passar diumenge 22 d’abril a disposició judicial i el jutjat en funcions de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat va determinar la seva llibertat amb càrrecs.

Edicions locals