La CGT es manifestarà pels carrers de Mollet el Primer de Maig

El sindicat qualifica d'"estafa" la crisi capitalista i aposta per revaloritzar els salaris i les pensions

Economia

La CGT es mobilitzarà a Mollet el Primer de Maig
La CGT es mobilitzarà a Mollet el Primer de Maig

Baix Vallès

La delegació del Vallès Oriental del sindicat CGT es manifestarà dimarts, amb motiu del Primer de Maig, pels carrers del centre de Mollet. La marxa començarà a les 12 h de la plaça Major, davant l'Ajuntament, i recorrerà l'avinguda Llibertat. Enguany, després de 10 anys de crisi, el lema serà L'estafa continua, seguim als carrers.

Enguany, quan es compleixen deu anys de crisi, la CGT qualifica d'"emergència social" el fet que més del 14% de les persones amb feina siguin pobres a Catalunya per la precarietat dels contractes de treball, amb baixos salaris i, en molts casos, amb elevada temporalitat.

El sindicat també critica el retrocés en el poder adquisitiu dels pensionistes i la bretxa salarial de gènere, i alerta de l'"estafa" que suposa que serveis públics com l'educació, la sanitat i les pensions s'estiguin convertint en "dividends per a les grans corporacions empresarials" mentre els ciutadans "rescaten bancs i autopistes" i "paguen un deute que és il·legítim i que en gran part procedeix de la corrupció".

Per això la CGT s'oposa a la privatització de serveis públics, al desmantellament del sistema públic de pensions i al fet que la classe treballadora vegi reduïts els seus drets cada dia amb noves reformes laborals, i aposta per repartir el treball reduint la jornada laboral, posar fi a les hores extres i avançar l'edat de jubilació.

També proposa recuperar els serveis públics privatitzats i repartir la riquesa a través d'una reforma fiscal que faci pagar més a les grans fortunes, així com posar fi al frau i els paradisos fiscals.

CCOO i UGT, a Barcelona

Per la seva banda, els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, criden a manifestar-se a Barcelona el Primer de Maig per aconseguir "més igualtat, millor ocupació, salaris més alts i pensions més dignes". La convocatòria és a les 11.30 h a la ronda Sant Pere amb passeig de Gràcia.

 

Edicions locals