Un curt sobre la diversitat racial i sexual fet a Parets

Ha estat produït per la paretana Dawn Melodies Productions

Cultura

La gravació va tenir lloc a la piscina Miguel Luque
La gravació va tenir lloc a la piscina Miguel Luque | Dawn Melodies Productions

La productora Dawn Melodies Productions ha presentat el darrer any un thriller psicològic sobre la diversitat racial i sexual –Memorias del Agua– amb un important protagonisme paretà. Per una banda, Dawn Melodies té seu a Parets; i per l'altra, el curtmetratge es va enregistrar a la piscina Miguel Luque del municipi.

Es tracta d'un film que tracta la diversitat racial i sexual de Carla i Helena, dues joves nedadores que des de l'adolescència, i malgrat el racisme que hi ha entre les seves famílies, decideixen quedar en secret per entrenar i fer realitat el seu somni. La història arrenca amb el retrobament de les protagonistes a la piscina on entrenaven d'amagades. Carla va aconseguir formar part de l'equip olímpic de natació i un any més tard torna per parlar amb Helena, però la sobtada aparició d'un desconegut converteix la trobada en una situació claustrofòbica, que fa que la conversa sobre el futur d'ambdues noies i el desig inconfessable de Carla quedin interromputs per la necessitat de fugir.

Es presenta una història que ha estat comparada amb la de Romeu i Julieta de William Shakespeare, i que fins al moment ha estat candidata a 22 premis i n'ha guanyat diversos, com dos premis a millor curtmetratge, un premi del públic i dues mencions honorífiques.

Raquel Alcalá –protagonista de l'spot del Festival Eròtic de Barcelona 2017– i Tamara Ndong –actriu en un dels episodis de El Ministerio del Tiempo– són les actrius que interpreten la Carla i l'Helena.

Edicions locals