El PDeCAT insisteix en el desdoblament de la R3 i reclama millores en estacions de tren de cinc municipis de la comarca

El partit ha presentat 880 al·legacions als pressupostos de l'Estat, que titlla de "presa de pèl"

Societat, Política

Míriam Nogueras, Feliu Guillaumes i Àlex Sastre, dijous a l'estació de Granollers-Canovelles - Foto: T.P.
Míriam Nogueras, Feliu Guillaumes i Àlex Sastre, dijous a l'estació de Granollers-Canovelles - Foto: T.P.

Cardedeu, les Franqueses, la Garriga, Granollers, La Llagosta, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Vallès OrientalTxell Parera

El desdoblament de la R3 –prioritàriament entre Parets i la Garriga–, el soterrament de la línia al seu pas per Granollers i Mollet, i la millora de l'estació de la Llagosta i de les andanes de Cardedeu són algunes de les 880 al·legacions que el Partit Demòcrata (PDeCAT) ha presentat als pressupostos de l'Estat.

"Vam al·lucinar en veure que no hi havia cap partida concreta destinada al desdoblament de la R3", ha explicat Feliu Guillaumes, diputat del PDeCAT al Congrés, qui també ha demanat solucions a l'estació de Granollers Centre "perquè l'espai que hi ha de mercaderies perilloses no té nom". El PDeCAT també ha reclamat suprimir el pas a nivell de les Franqueses i fer obres d'accessibilitat a l'estació de Mollet-Sant Fost.

Guillaumes ha criticat el grau d'execució dels pressupostos a Catalunya, "que l'any passat va ser del 56%. A Adif va ser del 50%, a Rodalies del 62%, en ports del 35% i en agricultura del 16%. És un tractament de colònia", ha assegurat.

Presentades les al·legacions, Guillaumes diu que "podem fer-nos il·lusions fins a un cert punt. Ara el PP ja no té majoria absoluta i podem negociar amb altres partits. També és cert que en èpoques anteriors ens aprovaven esmenes tot i votar en contra dels pressupostos. Aquest sentit comú ha desaparegut", ha afirmat el diputat, qui també ha mantingut que "és inversemblant que el PDeCAT doni suport als pressupostos de l'Estat". 

La també diputada del PDeCAT al Congrés, Míriam Nogueras, ha qualificat els pressupostos de "presa de pèl" i els ha descrit com "els pressupostos de la vergonya, amb què l'Estat espanyol demostra que no té projecte per a Catalunya". Nogueras ha explicat que "nosaltres sempre diem que la independència és el nostre projecte, però que n'esperem d'altres. Aquests pressupostos demostren que l'Estat ha deixat passar una oportunitat per seduir els catalans i ha deixat clar que les seves prioritats no passen per ajudar a desplegar Catalunya, tot i que el progrés del nostre país és imparable i uns pressupostos no el frenaran".

La diputada també ha criticat que "Ciutadans no hagi presentat cap al·legació a la comarca. Això hauria de fer obrir els ulls de la gent i veure que és un partit que té interès zero al territori", ha assenyalat.

Per la seva banda, Àlex Sastre, candidat del PDeCAT a l'alcaldia de Granollers en les eleccions municipals de 2019, ha recordat que "els pressupostos tenen estatus de llei. Així doncs, l'Estat espanyol té un bon currículum en l'incompliment de lleis", ha indicat.

Edicions locals