Adjudicada la construcció d'una rotonda a la C-35 a Santa Maria de Palautordera

Els treballs, pressupostats amb 500.000 euros, començaran l’estiu que ve i tindran un termini d’execució de 7 mesos

Societat

Adjudicada la construcció d'una rotonda a la C-35 a Santa Maria de Palautordera
Adjudicada la construcció d'una rotonda a la C-35 a Santa Maria de Palautordera

Santa Maria de Palautordera

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per construir una rotonda a l’encreuament entre la C-35 i la BV-5301, a Santa Maria de Palautordera. Els treballs, amb un pressupost de 500.000 euros, començaran aquest estiu i tindran una durada de set mesos. L'actuació permetrà millorar la seguretat viària i la canalització del trànsit en un encreuament que registra una circulació elevada.

La carretera BV-5301 forma l’accés al nucli urbà de Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera des de la C-35 i, des d’aquesta carretera, els vehicles poden enllaçar amb l’autopista AP-7. Actualment, l’encreuament entre la C-35 i la BV-5301 està format per un tercer carril central situat a la C-35 que permet fer els girs a esquerra.

Considerant l’intens trànsit de la C-35, amb un valor d’uns 22.000 vehicles al dia i també el trànsit de la BV-5301, amb uns 9.400 vehicles al dia, s’ha previst la formació d’una rotonda a l’encreuament actual per millorar-ne la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit. D’altra banda, se substituirà l’accés actual directe a la finca de Can Grasa des de la cruïlla.

La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 44 metres, amb un illot interior de 28 metres de diàmetre. La calçada anular estarà formada per dos carrils de 4 metres, un voral interior d’1 metre i un voral exterior d’1,5 metres. El darrer metre de l’illot interior forma una gorgera remuntable.

Aquesta actuació també suposaraà la renovació de la senyalització horitzontal, vertical, d'orientació, abalisament i barreres de seguretat; la disposició de nous elements d'enllumenat; la hidrosembra de l’illot interior i del marge dret de la carretera i la modificació de serveis afectats.

 

Edicions locals