Les reaccions a la renúncia de Mingote

Tots els grups consistorials desitgen una bona nova etapa vital a l’alcalde sortint, però discrepen sobre els seus set anys de govern

Política

Mingote quant va ser elegit alcalde el 2011, entre el seu predecessor Joan Seguer, i el que ara serà el seu relleu, Francesc Juzgado.
Mingote quant va ser elegit alcalde el 2011, entre el seu predecessor Joan Seguer, i el que ara serà el seu relleu, Francesc Juzgado. | Arxiu

Parets del VallèsJaume Ribell

Ahir dimecres, dia en que Sergi Mingote va anunciar la seva renúncia a l’alcaldia de Parets, tos els grups del consistori van desitjar-li bona sort en el seu nou projecte de vida, lligat de nou a l’alpinisme. Avui dijous, 24 hores després, parlem amb els seus portaveus per que facin balanç dels seus set anys com a alcalde.

Per part del PDeCAT, que ha governat amb el PSC durant un any del present mandat, han estat set anys “de sol i ombres”, en paraules del seu portaveu, Raúl Urtusol. “Clar que compartim punts que hem executat, igual que amb altres grups, però hi ha hagut una diferència sobretot de projecte”. En qualsevol cas “és una decisió personal, no per raons polítiques, i com a tal la respectem”, afegint però que l’anunci de la renúncia “ha estat una sorpresa” i era “totalment inesperat”

NOPP

Des del NOPP, la també exalcaldessa Rosa Martí recorda que ella ha estat “molt crítica amb la gestió del govern d’aquest set anys”. Sobretot, per que creu que “no ha tingut projecte de poble i això ha provocat moltes mancances”. Amb tot, creu que presentar la renúncia ara “tampoc és una decisió mal presa. Queda tot un any de legislatura i, en aquest sentit, hagués estat pitjor que ho hagués anunciat amb menys marge de temps. I si té un altre projecte personal, penso que endavant, ho respecto”.

C's

Pel que fa a Ciutadans, el seu portaveu Manuel Losada recorda que només pot opinar pels tres anys que porten al consistori, i que veu una "clara diferència entre el primer any i mig i la resta de legislatura. Al principi es parlava tot ple a ple, i podíem estar d'acord amb moltes coses. Però un cop es va conformar el pacte amb el PDeCAT es va notar un canvi important". Pel que fa a la decisió en sí mateixa, afirma que "no ha sorprès tant el fet, com el moment. Podíem esperar que esgotés l'any que queda de la seva segona legislatura. Però entenc que, com a decisió personal que és, se li ha presentat una oportunitat que no podia deixar escapar i per això ha decidit fer-ho ara, i per tant, res a dir".

ERC

Des d’Ara Parets ERC respecten la decisió personal de Mingote, però: “Està clar que no compartim el model de gestió i les seves maneres de fer política, molt diferents de les de l’anterior alcalde Joan Seguer que el va designar successor el 2011. Així ho hem dit al llarg d’aquests 3 anys en la tasca de control que hem fet des de l’oposició. Lamentem que la promesa de mà estesa i diàleg amb la resta de grups no s’hagi portat a la pràctica. Però al marge de les diferències polítiques, li desitgem molta sort en la seva nova etapa allunyada de la política local”, ha dit el portaveu Jordi Seguer.

Sumem

Mentre que Sumem Parets no està d’acord amb les pràctiques del PSC a l’ajuntament. Casandra Garcia, la portaveu del grup, ha declarat en un vídeo pujat a les xarxes socials que "la dimissió de Sergi Mingote com alcalde de Parets correspon clarament a una clau partidista, per donar visibilitat al nou candidat a les eleccions municipals de 2019" i ha deixat entendre que Sumem Parets seguirà treballant per la ciutadania i pel canvi de polítiques institucionals, perquè vagin dirigides a la ciutadania i no al benefici dels partits.

Edicions locals