S'inaugura el Castell de Montbui amb nous punts d’interès senyalitzats

Una pujada a peu al castell i una visita guiada presentaran a la població el monument històric

Cultura

Les obres de rehabilitació del castell s'inauguren aquest dissabte
Les obres de rehabilitació del castell s'inauguren aquest dissabte

Bigues i Riells

Les obres de millora del Castell de Montbui, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, s'han acabat. Aquesta iniciativa garanteix la consolidació i conservació d’aquesta construcció històrica.

En aquesta acció també s'han realitzat excavacions arqueològiques a l’interior del recinte del castell: s'ha arribat a excavar la totalitat del perímetre interior fins a arribar als paviments. Aquesta actuació ha permès identificar els diferents espais que configuraven l'estructura de la fortificació a partir del segle XIV: una gran sala coberta amb una estructura de fusta suportada per un arc de diafragma i altres estances vinculades amb la presó episcopal i les dependències associades.

També s'ha excavat la cisterna i s'ha pogut recuperar el pas perimetral per l'exterior del recinte, tot i que la gran troballa ha estat descobrir les restes d'una antiga torre rodona desmuntada en el moment de construcció del castell al segle XIV, ja que se’n desconeixia la seva existència fins ara. Ara es podran visitar amb elements d’indicació, escales per salvar desnivells i baranes de seguretat.

Aquest dissabte es convida a la ciutadania a pujar a peu al castell des del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues i Riells a les 9 h acompanyats pel centre excursionista GEBRACB. Un cop a dalt s'inaugurarà la reconstrucció i l'itinerari perimetral amb una visita guiada a les 11 h.

Edicions locals