CCOO intensificarà les mobilitzacions per reclamar una millora de les pensions

El sindicat no descarta convocar una vaga general per arribar a acords en matèria laboral

Economia

Assemblea de CCOO en defensa de les pensions, dimarts a Can Ribas - Foto: T.P.
Assemblea de CCOO en defensa de les pensions, dimarts a Can Ribas - Foto: T.P.

Txell Parera

La mobilització en defensa de les pensions "es mantindrà i s'incrementarà". Així ho ha assegurat el secretari confederal de Polítiques Públiques i Protecció Social de CCOO, Carlos Bravo, durant l'assemblea que el sindicat ha celebrat a Can Ribas, a les Franqueses, en l'acte central de la Campanya en Defensa de les Pensions Públiques a la comarca.

Bravo ha posat en valor les mobilitzacions dels últims mesos "perquè han tingut una resposta del govern", tot i que l'ha titllat d'insuficient perquè "ha desplaçat el problema d'aquí a dos anys, quan la situació serà igual", ha assegurat.

Per la seva banda, Javier Pacheco, el secretari general del sindicat a Catalunya, ha reclamat "sentit comú i voluntat política" per garantir el sistema públic de pensions i ha explicat que la proposta de CCOO és un increment d'ingressos a la Seguretat Social d'uns 70.000 milions d'euros l'any, una dotació que en bona part s'obtindria a través d'impostos. En aquest sentit, el sindicat exigeix "garantir la capacitat de finançament de la Seguretat Social a través dels pressupostos de l'Estat o enfortint la capacitat de cotització apujant el salari mínim interprofessional", ha apuntat Pacheco.

El secretari general de CCOO a Catalunya ha recordat que el 20% de la societat espanyola és pensionista i ha reclamat que es dediqui un porcentatge igual del PIB a les pensions, que ara ha situat en el 12%. També ha indicat que l'Estat espanyol té un 6% menys d'ingressos fiscals que els països de l'entorn i ha qualificat de "justícia social i de sentit comú" que les pensions es garanteixin en una part important via impostos. "No pot ser que les rendes del capital que guanyen pes amb el PIB cada cop paguin menys impostos. Cal corregir l'anomalia", ha afirmat.

Pacheco però ha reconegut que "la taula de negociació ha escollit una altra línia d'actuació, que és l'acord directe amb el PNB mitjançant els pressupostos", una opció que qualifica de "patada cap endavant" a l'hora de garantir el sistema de pensions, i ha assegurat que CCOO "seguirà insistint a través de la mobilització per portar-los a la taula de negociació".

En aquest sentit, el secretari general del sindicat a Catalunya no descarta la vaga general "sempre que la puguem guanyar. No tindrem el suport dels mitjans de comunicació com el 8-M i ens plouran crítiques tant en l'àmbit nacional com econòmic. Però només si l'altra part veu que podem guanyar una vaga general, aconseguirem arribar a acords que millorin els salaris i acabin amb la precarietat laboral i la bretxa salarial", ha assegurat.

Edicions locals