Montornès obre les portes del nou Centre Infantil Pintor Mir

El centre començarà a funcionar de manera regular a l’octubre però ja s’han programat activitats per als propers divendres

Societat

Montornès obre les portes del nou Centre Infantil Pintor Mir
Montornès obre les portes del nou Centre Infantil Pintor Mir | FOTOS: Ajuntament de Montornès

Montornès del Vallès

L’ajuntament de Montornès inaugurava divendres el Centre Infantil Pintor Mir, un equipament municipal dedicat a l’educació en el lleure i destinat a infants d’entre 0 i 12 anys. El centre, que estarà obert de dilluns a divendres de 15 a 20 hores i dimecres pel matí de 9 a 13 h, començarà a funcionar de manera regular a l’octubre i serà a partir del mes de setembre que el pares i mares podran fer les preinscripcions.

D’entre els serveis que s’oferiran en destaca el Petit Mir, un espai destinat als infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies. Es tracta d’una oferta que fins ara no existia al municipi i que es realitzarà els dimecres en col·laboració amb la Llar d’Infants Pública el Lledoner. Una altre novetat és que l’equipament pretén ser el punt de referència pel que fa la infància. És per això que el centre incorporarà un punt d’informació familiar on poder fer consultes relaciones amb l’educació, el lleure o possibles problemàtiques que sorgeixin a l’escola, per exemple.

 

 

D’altra banda, el servei habitual serà molt similar al que s’ofereix a la Peixera, el Centre Infantil situat a Montornès Nord: de dilluns a dijous, els infants de 3 a 12 anys que s’inscriguin a Pintor Mir podran realitzar dues sessions setmanals de dues hores dedicades al lleure educatiu. A més, els divendres es programaran diverses activitats de caire familiar. De fet, per tal de conèixer de primera mà el Centre Infantil Pintor Mir i el seu projecte educatiu, ja s’han programat sessions familiars de cara als propers divendres. Les activitats tindran lloc el 18 i el 25 de maig i el 8 i 15 de juny de 17.30 a 19.30 hores.

Segons ha explicat la regidora d’Infància i Joventut, Marina Sánchez, “fins al moment, Montornès centre no comptava amb cap espai destinat a infants i vinculat al lleure educatiu. A més, tenint en compte la bona acollida de la Peixera, que cada any té més demanada i llista d’espera, consideràvem que calia oferir aquest servei també al centre del municipi” i ha afegit que “el lleure educatiu és una eina molt útil, que a banda d’oferir activitats lúdiques als infants permet detectar problemes no només a nivell social sinó també en relació a la conducta dels infants, entre d’altres”.

El centre, que estarà gestionat per l’equip que actualment dirigeix la Peixera, comptarà inicialment amb tres educadors i podrà acollir un total de 60 places, a banda de les famílies que vulguin participar de les sessions dels divendres.

Les Antigues Escoles tornen a acollir infants

El Centre Infantil Pintor Mir està situat a l’edifici de les Antigues Escoles, un espai que ha estat remodelat i que compta amb més de 400 metres quadrats distribuïts en dues plantes. Després d’aquesta actuació, l’equipament disposa de cuina, menjador, sales d’estudi, despatxos i una sala gran destinada als jocs, a banda d’un espai exterior que permet fer activitats a l’aire lliure.

Les obres han respectat la façana original d’estil neoclàssic i alguns elements arquitectònics com portes, sostres o mosaics. D’altre banda, “la remodelació ha permès recuperar l’essència inicial del que havia estat aquest edifici, les Antigues Escoles, dedicat a l’educació i als infants. Un fet que d’alguna manera tanca el cercle”, ha explicat Sánchez.

Edicions locals