Coca-Cola inverteix 16,6 milions d'euros a la planta de Martorelles

Segons la consultora Steward Redqueen, especialitzada en l'estudi d'impactes econòmics, Coca-Cola genera el 0,5% del PIB català

Economia

Coca-Cola dóna feina a més de 800 persones
Coca-Cola dóna feina a més de 800 persones

Martorelles, Baix Vallès

Coca-Cola inverteix, durant el període 2017-2018, un total de 16,6 milions d'euros a la planta de Martorelles, principalment per millorar la innovació dels processos de producció de la planta i per optimitzar la sostenibilitat i l'estalvi energètic.

Segons ha explicat la mateixa companyia, l’any passat es van destinar 8,7 milions d'euros a adaptar les línies de fabricació per produir la beguda energètica Monster, la gamma de mixers Royal Bliss i la Fanta Espiral de vidre recarregable, que es van afegir a la producció de la fàbrica de Martorelles l'any passat. Part d'aquesta inversió també va dedicar a adaptar la sala de processos per a la producció de Monster.

Aquest any, a més, s’inverteixen 7,9 milions d'euros en projectes d'estalvi energètic, com la millora del sistema d'il·luminació de la planta i estalvi d'energia en els processos de bufat. Part de la inversió es dedicarà també a la reconstrucció del magatzem de recanvis, a la implementació de carretons; al desenvolupament d'una nova ampolla per Fanta Espiral i a la incorporació de noves empaquetadores per als nous formats de producte.

Aquestes dades s’han donat a conèixer aquesta setmana juntament amb un estudi d’impacte socioeconòmic elaborat per la consultora Steward Redqueen, especialitzada en investigació d'impacte econòmic i sostenibilitat, que assenyala Coca-Cola com un dels motors del desenvolupament econòmic de Catalunya.

Segons l’estudi, la contribució de Coca-Cola a l'economia catalana, a través de la producció i distribució de begudes, tant directament com a través de la seva cadena de valor, puja a 1.047 milions d'euros, fet que suposa un 0,5% del PIB català.

Coca-Cola dóna feina de manera directa a més de 800 persones i genera 13.980 llocs de treball indirectes a través de la xarxa de proveïdors, distribuïdors, així com de comerços i altres establiments. En concret, segons la consultora, cada lloc de treball directe a Coca-Cola genera 17 llocs de treball indirectes en l'economia catalana.

Protecció del medi ambient

Un altre dels aspectes que destaca l'estudi és l'impacte de l'activitat en el medi ambient i l’impuls de projectes i accions per reduir la seva petjada ambiental en quatre àrees clau: envasos, aigua, clima i cadena de subministrament sostenible. Així, per exemple, l’optimització de processos de producció ha portat a reduir un 12% el consum d’aigua els darrers vuit anys, així com la petjada de carboni s’ha reduït un 70% des del 2010.

En el cas concret de la planta de Martorelles, una de les més grans de la companyia i capdavantera en innovació i productivitat, s'ha implantat recentment un sistema d'il·luminació intel·ligent, basat en leds, sensors i intel·ligència artificial per aconseguir el mínim consum d'energia, amb estalvis d'energia consumida superiors al 90%.

Segons la consultora, la planta de Martorelles també destaca per l’anomenat connector biològic de Can Fenosa, una via natural que facilita la circulació d'animals i la conservació de la vegetació entre la Serralada Litoral i el riu Besòs al seu pas pel polígon industrial de Can Fenosa.

 

Edicions locals