Pep Moret encapçalarà la llista d’ERC a l’Ametlla del Vallès

Moret substitueix l'actual portaveu dels republicans al ple, Pere Marieges

Política

L'executiva d'ERC a l'Ametlla, amb Moret al mig
L'executiva d'ERC a l'Ametlla, amb Moret al mig

Ametlla del Vallès

L’assemblea d’ERC de l’Ametlla del Vallès ha escollit Pep Moret com a cap de llista republicà per a les eleccions municipals del 2019. Els republicans han celebrat eleccions primàries a les que s’han presentat Moret i l’actual portaveu del grup municipal Ametlla’t amb ERC, Pere Marieges, que en darrera instància ha retirat la seva candidatura.

Pep Moret i Tanyà, de 38 anys, es presentarà com a independent a la llista republicana. Coneix l’ajuntament perquè en el mandat 2011-2015 va ser regidor de Convergència i Unió. Ha qualificat aquell període com a “enriquidor personalment”, i durant el qual també va aprendre “el que no s’ha de fer”.

S’ha presentat com a “ametlletà molt arrelat al poble” des del naixement i sempre ha estat implicat amb diverses entitats culturals i esportives. Moret és tècnic superior en telecomunicacions encara que sempre ha estat vinculat al món de la consultoria i es considera una persona “apassionada pel contacte amb la gent”.

Al llarg de la presentació de la candidatura, Pep Moret ha explicat que torna a tenir “les piles carregades” i se sent identificat amb el projecte polític d’Esquerra Republicana de Catalunya. Ha tingut un record especial per la figura política d’Oriol Junqueras i ha recordat les preses i els presos polítics i totes les persones exiliades. L’actual repressió fa que “a nivell personal ens hi hem de posar, i la política local és el lloc més important”.

També va agrair públicament i de forma personal, la valentia i la força del projecte d'Ametlla't encapçalat per Pere Marieges en les passades eleccions municipals i la feina feta durant aquest mandat.

El projecte del nou candidat es basa en els eixos carrer, comerç, transparència, comunicació i participació ciutadana. Posarà èmfasi en l’estructuració del centre com a nucli vertebrador de la vida social del municipi i en l’acció social, amb dues prioritats: habitatge i joventut. I seguint algunes de les linies d'actuació de l'actual projecte.

Pere Marieges, per la seva banda, ha defensat el projecte comú d’Ametlla’t amb ERC. També ha assegurat que durant els propers dotze mesos continuarà defensant el projecte republicà al consistori ametlletà.

Amb l’elecció del candidat, la secció local de l’Ametlla del Vallès posa inici a la confecció de la proposta del mandat del 2019-2023.

 

Edicions locals