Una entitat animalista demana l'alliberament de l'elefant Dumba

L'animal, que participa en espectacles audiovisuals i de circ, viu en una finca de Caldes de Montbui

Societat

L'elefanta Dumba a Caldes de Montbui
L'elefanta Dumba a Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

L'associació animalista FAADA (Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) ha denunciat un cop més les condicions en què viu l'elefant Dumba en "una finca de 100 metres quadrats" a Caldes de Montbui i ha demanat a la Generalitat que actuï per decomissar l'animal.

La Dumba és un elefant d'origen asiàtic i d'uns 40 anys que participa en gires de circ, anuncis de televisió i pel·lícules, i que mentre no actua viu en una finca de Caldes de Montbui a càrrec de la seva cuidadora, Yvonne Kludsky.

Segons ha denunciat l'entitat animalista, la propietària "no té llicència d'animal perillós i bona part del temps la té en un terreny d'uns 100 metres quadrats sense mesures de seguretat". De fet, segons expliquen fonts de l'entitat, l'any 2014 la Direcció de Medi Natural de la Generalitat va visitar les instal·lacions i va concedir sis mesos als propietaris per adequar-les a la legalitat, però afegeixen que, després de quatre anys, tot continua igual.

Ara fa dos anys, i davant d'una denúncia similar, la propietària assegurava que tenia tots els permisos en regla i que els terrenys on hi havia l'elefant tenien més de 500 metres quadrats i estaven envoltats de vegetació. Ja aleshores, l'entitat animalista va iniciar una campanya a Change.org per demanar la retirada de l'animal a la seva propietària i el trasllat a un centre especialitzat.

Edicions locals