L'Ajuntament canviarà tots els contenidors i n'eliminarà els soterrats passat l'estiu

El consistori treu a concurs la compra de 415 contenidors de càrrega lateral, amb un pressupost d'uns 291.000 euros

Societat

L'Ajuntament canviarà tots els contenidors i n'eliminarà els soterrats passat l'estiu
L'Ajuntament canviarà tots els contenidors i n'eliminarà els soterrats passat l'estiu

Montornès del VallèsLaura Ortiz

L'Ajuntament de Montornès canviarà el sistema de contenidors de recollida de residus del municipi passat l'estiu. El projecte, que tindrà un cost global d'uns 330.000 euros, preveu, d'una banda l'eliminació de les àrees de contenidors soterrats, i de l'altra la compra i instal·lació a tota la població de 415 contenidors de càrrega lateral.

Actualment, el municipi disposa d’un sistema de recollida de residus amb contenidors amb càrrega posterior i càrrega superior i 42 contenidors soterrats distribuïts en set àrees, dues a Montornès Nord i la resta a Montornès Centre.

L’Ajuntament ha iniciat el procés de canviar la tipologia de recollida actual per a una recollida de contenidors de càrrega lateral, perquè "els contenidors existents ja estaven molt vells i a més s'ha volgut unificar el sistema de recollida per reduir costos i que el servei sigui més rendible i ambientalment més sostenible", apunten des del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament. "Ara, per exemple, necessitem dos tipus de camions per fer la recollida de les escombraries i amb el canvi seran del mateix tipus", apunten.

Pel que fa als contenidors soterrats, que es van instal·lar el 2010, les mateixes fonts reconeixen que és un sistema que "necessita d'un major manteniment i neteja i això alenteix i encareix el servei".

Així doncs, l'Ajuntament ha aprovat el projecte d'eliminació de les àrees soterrades, que es troba en exposició pública, i que tindrà un cost de 37.983,49 euros. Les obres es farien en un termini de dos mesos. El consistori també està redactant el plec de condicions per licitar la compra de contenidors de càrrega lateral per a la recollida de residus de les fraccions envasos lleugers, paper-cartró, vidre, rebuig i matèria orgànica. El contracte preveu un total de 415 contenidors, 129 de 3.200 litres i 286 de 2.200 litres, amb un pressupost de licitació de 291.528,93 € sense IVA.

Tancament electrònic

Una de les novetats serà la instal·lació de 25 contenidors de matèria orgànica amb tancament electrònic destinats als anomenats grans productors –fruiteries i restaurants, principalment–. Els ususaris disposaran d'una targeta per poder obrir aquests contenidors els quals, disposaran d'un software que permetrà controlar la quantitat i tipologia de residus que s'hi dipositen.

La previsió municipal és que el canvi de sistema de contenidors es faci tot de cop passat l'estiu. Alhora s'estan redactant també les condicions del concurs públic per atorgar el contracte del servei de recollida de residus i neteja viària, que des del 2012 gestiona l'empresa CLD.

Edicions locals