Montornès torna a convertir-se en l'escenari de la guerra remença

Dissabte es representa 'la remençada', el gran musical que enguany tindrà tres escenaris

Cultura

Montornès torna a convertir-se en l'escenari de la guerra remença
Montornès torna a convertir-se en l'escenari de la guerra remença

Montornès del Vallès

Montornès es converteix aquest cap de setmana en l’epicentre històric de la guerra dels remences. Per cinquè any consecutiu, dissabte (18 h) es representarà el macromusical La Remençada, un representació que enguany comptarà amb l’apadrinament d’honor de la il·lustradora Pilarín Bayés.

Més d’una vuitantena d’actors i actrius, sota la direcció de Toni Figuera, rememoraran la revolta dels pagesos de remença contra el feudalisme en tres escenaris.

El primer escenari serà la plaça dels Remences on s’interpretaran els dos primers actes, l’incendi dels pallers i la fugida de Bartomeu Sala després que es negui a cedir la seva filla com a minyona per al castell. El tercer i el quart acte, dedicats a la revolta i a l’atac de Montornès per part de la Diputació, es realitzaran a un escenari ubicat al carrer Major, a tan sols uns metres del primer escenari. I finalment, els dos últims actes que inclouen les negociacions i la victòria remença, es realitzaran a la plaça Pau Picasso.

Aquest any també s’han establert noves col·laboracions amb els centres educatius del municipi com l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, el projecte de voluntariat de l’Institut Vinyes Velles i el Pla de Transició al Treball.
L'esdeveniment va ser concebut pel seu ideòleg, Xavier Bertran, l'any 2014 com un espectacle inèdit amb la particularitat de ser representat de forma itinerant pels carrers de Montornès. Cada any s’incorporen novetats per completar l’esdeveniment i augmentar la seva projecció. L’any passat es va començar a incorporar en la iniciativa municipis veïns que en època medieval formaven part de mateix territori. Per això l’any passat la presentació del musical es va fer a Vallromanes i enguany a Vilanova del Vallès.

En paral·lel

La representació del musical dissabte anirà acompanyada d'un seguit d'activitats en paral·lel dedicades també als remences. Dissabte al matí hi haurà una activitat per conèixer el calendari del pagès i una visita al Celler de Can Blanchart, un nou espai al carrer Sant Isidre on conèixer estris i objectes quotidians de la vida de pagès. A la plaça Pau Picasso dissabte a la tarda hi haurà mercat remença, amb la Unió de Botiguers i en acabar la representació, una botifarrada popular. Diumenge al matí es farà la caminada En terra de Remences, pel passeig fluvial del Mogent, que acabarà al carrer Major, on es farà un vermut popular. El tiquet de consumició serà de 3 euros.

 

Edicions locals