Els lectors de 'Sàpiens' es troben a Granollers per recordar el bombardeig

El Dia Sàpiens inclourà conferències, visites guiades i tallers

Societat

El patrimoni cultural de Granollers i la difusió de la memòria històrica per al foment de la pau han estat dos dels elements que han portat la revista de història referent del país ha organitzar el Dia Sàpiens a la ciutat. Així, la trobada de lectors de la revista Sàpiens se celebra aquest dissabte a Granollers, en el marc dels actes de commemoració del 80è aniversari del bombardeig del 31 de maig.

El Dia Sàpiens s'ha celebrat anteriorment a ciutats com Tortosa, Terrassa, Sitges, Castellterçol i Olot, entre d'altres.

A Granollers, la jornada comptarà amb una dotzena d'activitats entre visites guiades, tallers, itineraris i conferències, així com es podrà gaudir de les portes obertes als museus, l'Adoberia, Can Jonch i Roca Umbert. El Dia Sàpiens s'obrirà amb visites guiades al Granollers bombardejat, una activitat que es va omplir de seguida i que ha fet que hi hagi un grup extra a les 12 h. També hi ha inscripcions tancades a la visita guiada del matí a Roca Umbert –n'hi ha una segona a les 17 h–.

El programa, però, també obre la possibilitat de baixar als refugis antiaeris de l'Ajuntament i la plaça Maluquer i Salvador (d'11 a 13 h i de 17 a 20 h) i sessions gratuïtes al Planetari del Museu de Ciències Naturals La Tela.

El Dia Sàpiens comptarà també amb la conferència del catedràtic d'Història Contemporània de la UB Joan Villarroya, que tractarà Com s'han investigat els bombardejos a Catalunya de la Guerra Civil al Museu. L'espai també acollirà, a les 13 h, la ponència de l'historiador Joan Garriga El cas concret del bombardeig de Granollers.

De 12 a 13.30 h també es podran veure els assajos de l'Orquestra de Cambra al Teatre Auditori, per al concert de diumenge Música per a la Pau i la Memòria.

Esmorzar de forquilla

La Fonda Europa també col·labora amb el Dia Sàpiens per mitjà d'un pack d'esmorzar de forquilla, el mateix àpat que dècades enrere va captivar Josep Pla i Eugeni Xammar. Tot un jorn pensat per als amants de la història.

Edicions locals