L'Ametlla del Vallès fa una consulta per decidir si es podrà fer topless a les piscines municipals

Les dones del municipi poden votar en una enquesta electrònica fins al 10 de juny

Societat

Piscina municipal de Ca l'Arenys, a l'Ametlla del Vallès
Piscina municipal de Ca l'Arenys, a l'Ametlla del Vallès

Ametlla del Vallès

Del 25 de maig al 10 de juny les dones empadronades a l’Ametlla del Vallès majors de 16 anys poden participar a la consulta vinculant organitzada per l’Ajuntament –a la qual es pot accedir a través del web municipal o bé directament a www.imaginalametlla.cat– amb què es decidirà si es modifica, o no, el reglament de les piscines d’estiu per permetre-hi la pràctica del topless.

La iniciativa de la consulta sorgeix arran d’una instància rebuda el passat mes d’agost per part de dues usuàries de les piscines que exposaven que havien estat requerides pel socorrista de l'equipament a complir la normativa que no permet fer topless, i on demanaven que es aquesta es modifiqués per considerar-la discriminatòria.

Tot i que la majoria de reglaments de piscines municipals no permeten el topless, el govern de l’Ametlla del Vallès ha optat per obrir un procés participatiu i preguntar a l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones, que ha respost que la consulta s’ha de fer a les dones usuàries de la piscina.

En tractar-se d’un equipament públic municipal on l’entrada és per abonament però també per entrada individual, de manera que l'Ajuntament no té les dades personals dels usuaris, es va decidir que la consulta seria en format electrònic i oberta a totes les dones majors de 16 anys empadronades a l’Ametlla del Vallès.

La decisió que prenguin les dones de l’Ametlla, sigui quina sigui, i tingui la participació que tingui, serà implementada per l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès aquest estiu mateix.

 

Edicions locals