La Garriga celebra el Corpus amb una vintena d'activitats

Els carrers del centre del poble exhibiran diumenge fins a 30 catifes de flors

Cultura

La Garriga celebra el Corpus amb una vintena d'activitats
La Garriga celebra el Corpus amb una vintena d'activitats

la Garriga

Com ja és costum, la Garriga s'omplirà de flors aquest cap de setmana coincidint amb la celebració de Corpus. El municipi és una de les localitats catalanes que més viu la diada, i ho fa amb una àmplia programació d'activitats.

En aquesta ocasió es faran un total de 30 catifes, que s’aniran confeccionant al llarg del matí i per a les quals s’utilitzaran unes 250.000 flors, bàsicament clavells. Tres catifes rodones, a més, engalanaran la façana de l’Ajuntament, les escales i la plaça de l’Església.

També hi haurà un mural floral al barri de Dalt, la font de l’ou com balla al carrer de Samalús, que celebra el seu 10è aniversari, i quatre altars: al carrer de la Doma (a l’Asil Hospital), a les places de Santa Isabel i de les Oliveres i al carrer Calàbria del barri de Sant Ramon.

Com a catifa convidada, hi haurà la que elaboraran els representants de la localitat maltesa de Gharb, coneguda per la seva Infiorata, festivitat en què també es fan catifes de flors.

A falta de tres dies per Corpus, aquest dijous la plaça de l'Església celebrarà la cinquena edició de la Colors Corpus Run (19.45 h), una cursa i festa popular de colors que transcorre pels carrers on diumenge es faran les catifes. Per participar-hi, cal vestir una samarreta blanca. Després, Protecció Civil s'encarregarà de rentar la roba i a les 20 h se celebrarà la Missa de Corpus a l'Església Parroquial.

Divendres, les piscines de la Garriga acolliran el concurs de pastissos amb temàtica floral (11 h) i a la tarda hi tindrà lloc una sessió de fitdance familiar (17.30 h).

Concert solidari amb Hotel Cochambre

L'Associació Projecte Mexcla't i l'Ajuntament organitzen un Concert Solidari, a càrrec d’Hotel Cochambre, el divendres 1 de juny a les 23.30 h a la Pista número 2, a Ca n'Illa.

Els diners del taquillatge aniran íntegrament destinats a l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron, segons un conveni signat entre el consistori i aquesta àrea d'investigació de l'hospital barceloní.

El preu de les entrades serà de 5 euros i es poden fer reserves enviant un correu a l'adreça electrònica de l'entitat (projectemexclat@gmail.com). Totes les reserves entraran en el sorteig d'una panera amb productes per un valor de més de 500 euros.

La popular banda Hotel Cochambre s’ha convertit en tot un referent de les festes populars a Catalunya, amb els seus espectacles de versions i la seva posada en escena teatral i plena d’humor i ironia fresca. En acabar el concert, la festa seguirà amb una sessió de dj.

Més actes per a tothom

Els actes del cap de setmana arrencaran dissabte amb itineraris guiats en edificis modernistes (10 h) i al refugi antiaeri (12 h), i a les 14 h se celebrarà una arrossada popular a la plaça de Can Dachs. A les 16 h tindrà lloc l'Enramada a la plaça de l'Església i a partir de les 18 h la Societat Coral l'Aliança i la Societat Coral la Lira de Sant Cugat oferiran un concert a l'Església.

Al llarg de la tarda es podrà visitar l'exposició 'De les capelletes d'ermità a les capelletes de visita domiciliària' a la Fundació Mauri i a les 19 h es farà públic el verdicte del 32è concurs de cartells de Corpus a la Sala Andreu Dameson, que anirà acompanyat d'un concert de jazz amb Tom Chant, Ilona Schneider i Ivan González.

Mentrestant, a la plaça de l'església hi haurà festa de la mà de Tocats del cello/EMM i els Limoncello. A les 20 h tindrà lloc la cloenda del Festival de Jazz a l'Escola de Música i, a la nit, se celebrarà al Pirocorpus.

Diumenge, els carrers del centre es començaran a engalanar des de primera hora del matí amb la confecció de 30 catifes. La jornada comptarà amb actuacions castelleres, cercavila i animació, danses diverses –swing, sardanes i ball de Corpus–, i una missa i una processó que posaran el punt final a la diada.

Homenatges

 

La celebració del Corpus d’enguany comptarà amb diversos homenatges. El primer serà a Miquel Baldich, amb una sèrie de fotografies seves que formaran part de l’exposició Corpus 2018, que s’inaugura el dia 25 de maig, a la Sala Andreu Dameson.

Dissabte 2 de juny, tindrà lloc una arrossada popular a la plaça de Can Dachs, que servirà per homenatjar el popular arrossaire Esteve Ton Manel.

Finalment, el mateix dia de Corpus es farà un homenatge a la família Olivé Bulbena amb la inauguració de les visites a les casetes en miniatura que la família va cedir a l’Ajuntament i que ara es poden veure a l’Asil Hospital.

Visites guiades i portes obertes

 

Una altra de les cites ineludibles per Corpus, són les visites guiades i jornades de portes obertes que organitza el Centre de Visitants a diferents espais emblemàtics de la Garriga.

Enguany, s’organitza la sortida 'Descobrim les catifes', l’itinerari guiat 'El Modernisme de la burgesia' i la visita guiada al Refugi Antiaeri de l’estació. Cal fer inscripció prèvia a info@visitalagarriga.cat.

El dia de Corpus, hi haurà portes obertes al Refugi Antiaeri de l’estació, Can Raspall, el jardí de la Casa Barbey, la Fundació Maurí, a la Torre Edelweiss, la Doma, Santa Maria del Camí i la Vil·la Romana de Can Terrers.

La Nit dels Aparadors, el 8 de juny

Un any més, la Nit dels Aparadors torna a la Garriga amb espectacles i promocions que tindran lloc en un vespre en què els comerços romandran oberts fins a mitja nit. Organitzada per l’Agrupació de Serveis i Comerciants de la Garriga (ASIC), la festa també comptarà amb el veredicte del 33è Concurs d’Aparadors, que comença en el marc les festes de Corpus.

Edicions locals