La Generalitat adjudica les obres de la connexió de la ronda Nord al polígon Congost de les Franqueses

Els treballs, que començaran a la tardor, s'allargaran set mesos i costaran 1,2 milions d'euros

Societat

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat l’obra de connexió entre la Ronda Nord de Granollers i el polígon Congost de les Franqueses per un import d’1,2 milions d'euros. Els treballs, que començaran la propera tardor, s'allargaran durant set mesos i milloraran l’accessibilitat i la mobilitat a aquesta zona industrial.

El nou vial connectarà la rotonda a diferent nivell de Francesc Macià de la ronda nord de Granollers (C-352) i el polígon industrial al marge esquerre del riu Congost. Travessarà –amb un pas inferior– el terraplè de la via del ferrocarril. El vial tindrà prop de 250 metres de longitud i una amplada total de 12 metres i estarà format per una calçada de 7 metres –amb 2 carrils de 3,5 metres i dues voreres de 2,5 metres–.
 
Per travessar la línia del ferrocarril, es construirà un calaix de formigó armat que es col·locarà per empenta. El calaix tindrà una secció de 12 metres d’amplada per 6 d’alçada i una longitud d’uns 30 metres. es preveu la disposició d'andanes, baranes i tancament al pont del ferrocarril generat amb el calaix i el desplaçament d'un suport de la catenària afectat per les obres.
 
L’actuació inclou també els moviments de terres, les estructures de ferm, els elements de drenatge, els sistemes de senyalització i de seguretat viària. Així també, s’han previst mesures d’integració en l’entorn, la construcció de diversos murs i la instal·lació d’enllumenat. El projecte també preveu la construcció d'un mur provisional per permetre la prefabricació del caixó empentat sense afectar l’explotació de la indústria situada al nord del polígon; el drenatge de l’esplanada amb tub dren amb prisma de graves envoltades de geotèxtil; andanes, baranes i tanca de tancament al pont del ferrocarril i el desplaçament d’un pal de catenària afectat per les obres.

Amb tot, es tracta d’una actuació reivindicada tant per l’Ajuntament de les Franqueses com pels empresaris per tal de millorar l’accessibilitat i la mobilitat d’aquesta zona. El consistori considera l'obra "necessària" per potenciar el desenvolupament del sector empresarial i evitar l’accés dels camions a la zona urbana de Can Calet.

Edicions locals